marți, februarie 22, 2005

Taifasu' cu studentii

Lectia fluturelui
Împreună cu participanţii la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti
Evenimente studenţeşti
Competitivitatea si studenţii
Link-urile
De la altii citire
Punctele de vedere
Gabriela, faţă în faţă cu studenţii
Probleme care continuă
Şi alte probleme
Întrebări şi probleme
Atelierul de lucru
Priviri curioase la Conferinţă
Gabriela a început Conferinţa
Universitatea noastră
Conferinţa
Valoarea de marcă
Despre proprietatea intelectuală
Anunţuri pentru toţi studenţii mei
Aruncaţi o privire!
Tot despre bloguri in educaţie!
Universitarii folosesc blogul!
Blogurile şi studenţii!
Studenţi şi nanotehnologie!
Cercetarea în România!
Posibilă "meme" pentru studenţi!
Lecţia Fluturelui!

34 de comentarii:

Mircea Lobonțiu spunea...

Toti sunteti bineveniti!

Muffa spunea...

Ce spuneti despre nitrura cubica de bor?Ar "merge" pentru portofoliu?

Anonim spunea...

Vreau sa intaresc si eu ideea lui VLAD D. (daca-mi permite). Este normal sa nu fim obisnuiti cu noul, cu schimbarea... eu cred ca cei care trebuie sa faca prima schimbare sunteti dumneavostra, profesorii nostrii. Noi, studentii, chiar daca aveam ideea asta si incercam sa o introducem ca metoda de invatare, sigur nu eram luati in serios de profesori, care au invatat intr-un anumit mod
" pe vremea lor" si le este destul de greu sa treaca la un alt sistem de invatare, nu sa-l inlocuiasca complet pe cel clasic ci sa fie unul complementar.(noroc cu Mr. UNRESONABLE ca ne mai deschide ochii).
In anul I de facultate, parerea mea este ca la "programarea calculatoarelor " nu trebuia sa facem transformari din baza 10 in baza 2 sau crearea, stergerea si modificarea fisierelor in MS-DOS!!!!! Programa pentru disciplina asta ar trebui modificata de dumnevoastra domnilor profesori si atunci o sa vedeti ca ne va fi mult mai usor, iar cand o sa dam cu capu' in noua tehnologie.... sigur nu o sa ne doara capu'.
Insa pana atunci, Mr. UNRESONABLE PROFESSOR, dupa cum spunea si Caragiale....aveti putintica rabdare... dar TINETI APROAPE!!! ca va merge.

Mircea Lobonțiu spunea...

1. Pentru Muffa: Nitrura cubică de bor ....merge, e OK! Atata doar sa stii ce prezinta interes pentru unul care ashchiaza.
2. Dupa cum va vad, aveti o problema si am o problema. Voi incercati sa sa va treziti dintr-o anumita stare......., iar eu sunt prea grabit. Cred ca tre' sa gasesc o solutie de mijloc.Solutia de mijloc va fi cred, blogul Studentii Nerezonabilului Profesor, in care fiecare de la TCM IV isi va putea posta ideile proprii pe domeniul pregatitârii academice, pentru a fi puse in discutia celorlalti. Tot maici fiecare isi va posta rezumatul referatului.
3. Cred ca ar fi bine ca fiecare student din IV TCM sa isi faca un cit de mic blog.
4. La prima ora de curs voi aborda problema pentru cei interesati!

Mircea Lobonțiu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Mircea Lobonțiu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Buna idee! suna bine "studentii nerezonabilului profesor". Astept sa avem si noi "casuta noastra"!...in care sa facem "nebunii" :).

Muffa spunea...

:)) "Domnule" Onyx:"va" rog sa nu ma mai luati cu dumneavoastra.Lasa-ma pe mal cu 2-3 "berici" ca momeala devin eu dupa ele.In alta ordine de idei....Vin si eu la pescuiala de peste.Suntem pana in prezent doar 3?

Mircea Lobonțiu spunea...

Si eu, si eu! Adineaori mi-am desprafuit sculele de pescuit si mi s-a facut dor de pescuiala! Numa' ca mie nu-mi place la scobar! Imi place la clean!!
Pentru Onix: Se poate freza si centrui un arbore de 2453 mm, daca masa permite si sistemul de fixare. Dar recomand pentru unicate pregatirea capatului de arbore pe masina de frezat si alezat orizontala (bohrwerk).

aiureli.ro spunea...

Cu Muffa, Onyx, dl. Lobontiu si cine mai vine...si eu merg la pescuit! Odata am plecat la pescuit 3 pers. din actualul IV TCM... unu' avea masina, unu' avea scule de pescuit, iar altu' nu avea chef sa stea la reexaminare la tolerante... se stiu ei... si am prins 1(unu!!!) peste!

aiureli.ro spunea...

Pt. raul ghiran- vezi ca nu ti-ai facut corect link-urile la www.arulgsm.go.ro, daca dai clic acceseaza "blogger help" mai tre' sa modifici.

aiureli.ro spunea...

Ce s-a intamplat cu profesorul nostru NEREZONABIL? nu ne mai scrie... unde este?!!!

Mircea Lobonțiu spunea...

Da! Ma bucur ca cineva sesizeaza ca profu' nerezonabil nu a mai scris studentilor nimic. Am fost plecat la Cluj, la Bucuresti, azi m-am intors!

Mircea Lobonțiu spunea...

Pentru Raul Ghiran: la un moment dat spuneai ceva despre jetul abrazi!? E o tema incitanta! Cajele de laminare? Depinde din ce unghi privesti problema!? Eu am avut de prelucrat cilindrii de laminare de la Zalau! A fost ceva groaznic de groaznic, mai ales cu sculele acelelei vremi! Daca privesti problema din punctul de vedere al prelucrarii lor, da, e o problema incitanta, dar daca abordezi problema laminarii la cald, problema e mai putin interesanta pentru noi! As dori sa va pregatiti pentru aschiere!
Oricum e fain ca iti probleme atit de multe. Inseamna ca te documentezi!

Dan spunea...

Domnule nerezonabil cum ranane cu iesirea la "prajeala"!Ar fi cazul sa ne relaxam si noi un pic.De ce nu facem si alte activitati in afara universitatii cum ar fi:
-organizarea unui meci de baschet
-drumetii,excursii,picnicuri
-organizarea unei expeditii de strangere a deseurilor de pe malul Barajului.

scorpionul spunea...

"aruncati" un ochi si pe nerezonabilulscorpion.blogspot.com
sunt curios cate suturi in fund o sa primesc.sper ca mi-am luat bilet in tren.

Anonim spunea...

Este interesanta abordarea dumneavoastra in ceea ce priveste sustinerea cursurilor si a seminariilor. Am tot auzit cate ceva despre dvs. pana acum, dar nu am participat pana in acest semestru la orele sustinute de dvs. Imi place abordarea zodiakala, dar nu prea le nimeriti!!! Revenind la lucruri serioase, cred ca imi place sa primesc "suturi in ...", unul dintre ele m-au facut sa ma gandesc la o abordare noua a referatului care trebuie sa-l prezint.

afurisitu' spunea...

stimate nerezonabil, astept sutrili la mine pe blog la Postul Cursul de TCM

DAP spunea...

Buna ziua d-le profesor, permiteti-mi sa va deranjez prin a va roga,daca avtei timp, sa aruncati o privire peste blogu meu. Este, deoancamdata, foarte "subtire", dar sper ca in saptamana ce urmeaza sa mi-l imbogatesc substantial.
Cu respect: TOANCA IONUT (TCM IV)
P.S. adresa mea de blog este: www.dapdesigntzoanca.blogspot.com

DAP spunea...

Va multumesc pt. complimente, voi da "bataie" in continuare,sper ca in aceasta saptamana sa termin referatul la TCM, si sa mai completez mai multe in domeniu meu preferat, acoustic, dar si in design. Va mutumesc inca o data !

Anonim spunea...

sunt Anca Ardelean evident MgIII.recunosc ca ma provocat nerezonabilitatea dumneavoastra.trebuie sa va spun ca in momentul in care s-a deschis pagina nerezonabila am avut o revelatie care consta in:inovtie.m-am intrebat de ce cautam noi inovatiile asa departe cand sunt sub ochii nostri.ce faceti dumneavoastra e o inovatie(nu mai stiu pe nimeni sa fi facut asa ceva).deci colegii mei care inca nu au gasit subiect pt referatul cu inovatia iata un subiect interesant.apropo am citit "strada"recomandata m-am abonat chiar.acum va las ca ma intind la poveste(dor sunt zodia gemeni)dar promit sa revin,e super interesant,am sa profit de aceasta inovatie.va salut cu respect

alexhiti spunea...

Cu toate ca numai in anul 5 dupa faza cu: "da dl. Profesor acum ne spuneti ca trebuie sa stim calculatoare" am indrasnit si eu ceva. Va invit pe blogul meu.

alexhiti spunea...

Multumesc Dl. Profesor, eu sper ca o sa le bage la cap sa nu o pateasca cum am patit-o noi.

DAP spunea...

Buna ziua d-le profesor, am o problema cum se pot sterge blogurile, pt. ca am facut doua (designdap.blogspot.com si acousticdap.blogspot.com), care le vreau sterge. Mai am o problema, la primul blog nou creat, dupa ce l-am realizat am incercat sa intru sa pot sa fac niste schimbari dar la user name nu mi-la mai recunoscut. Ce sa fac? Cum pot intra altfel sa pot posta pe acest blog? Se poate sa nu mi-l fi inregistrat in reteau de blog, sa mai astept?

lauran gelu spunea...

buna seara tcm-isti vad ca sunteti in stare sa ne intrunim cu totii pe chestia asta interesanta numita blog,dar altundeva ne putem intalni cu totii oare ?!?astept sa vad .domnule nerezonabil imi place ce a-ti realizat.reespect!!

Mircea Lobonțiu spunea...

Bogu-le! Tot inainte! Ma bucur! Am fost pe la tine! Continua!
Rechinule! Cate bloguri ai? Am dat de Rechinu pe care e o poza din care reiese ca ati fi prins ceva peste si Rechinul, care e un blog gol. Cred ca ar fi minunat sa iti faci putina "ordine" ca sa stim cu totii o chestie, adica cine e rechin adevarat si cine nu!!!

afurisitu' spunea...

stimabile nerezonabil nu am primit invitatia, var rog sa imi trimiteti invitatia la adresa de mail: dacherdaniel@yahoo.com
va multumesc, deoarece as dori sa-mi postez referatul cat mai repede pe "studentii mei"

alexhiti spunea...

Fie ca Sfintele Sarbatori de Paste sa aduca numai bucurie si fericire in casele si inimile voastre. Paste fericit bloggeri baimareni. Sa ne auzim sanatosi.

DAP spunea...

Buna ziua d-le profesor,scuzati-mi nerezonabilitatea mea prin a va ruga sa ma mai pasuiti inca cel mult o saptamana pt. predarea referatului. Cer aceasta pasuire de o sptamana dintr-un motiv, spun eu, intemeiat, deoarece dupa cum am spus pe blogu meu doresc a realiza un itinerar tehnologic pt realizarea unor piese componente al unui difuzor folosind scule ale unor firme de prestigiu in acest domeniu. Va multumesc anticipat si va doresc ca SFINTELE SARBATORE DE PASTI sa va aduca-n casa si-n inima d-voastra tot ceea ce va doriti de la aceasta viata, dar mai ales sa va dea Domnul, sanatate ca-i mai buna decat toate!!! Cu mult respect al d-voastra "neconstiincios" student Toanca Ionut.

DAP spunea...

Buna ziua d-le profeso, adresa mea de email este : www.daptzoanca@yahoo.com .

DAP spunea...

Ma scuzati ca va deranjezi inca o data, dar mi-am facut inca un blog www.referatdaptcm.blogspot.com, unde imi este postat referatu la TCM. Va multumesc !

alexhiti spunea...

Buna ziua Domnule Profesor, am aflat de la un coleg ca nu se poate accesa blogul meu de pe blogul dumneavoastra si asi dorii cand aveti un pic de timp liber, stiu ca sunteti ocupat, sa incercati sa remediati problema.
Va multumesc anticipat.

DAP spunea...

Buna ziua d-le profesor. Am o mare rugaminte, va rog frumos dak stitzi ceva soft pt a-mi posta pe blog fisirele de tip .avi, .wmv sau alta extensie pt clipuri video. Am mare nevoie, k am niste clipuri si vreaneparat sa le postezi pe unul dintre blogurile mele. Va multumesc antcipat !!!---Toanca Ionut an IV TCM ---

DAP spunea...

Buna seara d-le profesor, dak nu va deranjzi asi dori sa aruncatzi o privire asupra "noi" fetze a blogului meu si intrand pe toate blogurile mele, nu va v-a luat mult timp, va promit.Va multzumesc anticipat. Toate cele bune