sâmbătă, iulie 29, 2006

Fierbintzeli

LUNGA VARA FIERBINTE!!!
Pentru mine:
Cursuri: Terminat!
Examene:Terminat!
Diploma si Licenţă: Terminat!
Examene doctorale: Terminat!
Practică: Terminat!
Micile implicaţii în admitere: Terminat!
Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!Vacanţă!
....dar mai sunt citeva mici trebuşoare de genul pregătirea unor proiecte cu dotări pentru laboratoare şi....s-a lansat Competiţia de Granturi CNCSIS 2007.....! Indemn toată suflarea colegilor şi ...necolegilor....!
....................................................................
.....şi vara e foarte fierbinte!...chiar şi cât a mai rămas din ea!
Zilele trecute am ascultat păsul unui "tati" de student....
Nu poate să înţeleagă faptul că fiul său,....băiat cuminte şi deştept de altfel,... iese din casă zilnic la ora 22,30-23 si vine noaptea la ora 3-4 ...acasa...! Nu sâmbăta,...nu duminica,...ci toată săptămâna...Un suc, o bere, un DVD cu prietena...nimic condamnabil! Dar de ce noaptea? Toate astea se pot face ziua ...şi noaptea să dormi! Băiatul e neodihnit, cu cearcăne,...ritmul vieţii neclar!
La o discuţie ...mizerabilă,...fiul ia spus cum că nu poate să înţeleagă această nouă generaţie.....şi să îşi vadă de treabă! ...şi tatăl a venit să mă întrebe...dacă bioritmul uman este în schimbare la noua generaţie,....că fiul lui doar noaptea este "pe afara"...şi ziua doarme.....până pe la ora 13...
Situaţia nu este singulară....Unii studenţi, ...fie vacanţă ...fie şcoală,...fac din zi noapte şi din noapte zi! E bine? E rău? Îşi schimbă bioritmul? E afectată performanţa?
Zilele trecute un patron a schimbat noilor angajaţi (absolvenţi proaspeţi) programul,....i-a adus pe schimbul de noapte!
Hehehehe!
Băieţii erau superfurioşi!!!Oare ce o fi cu bioritmul? Se schimbă sau nu?
Iată, unii vor ă fie activi doarnoaptea, alţii doar ziua! Poate! Dar aici intervine munca şi responsabilitatea ei,....nu distracţia!
Aşa că, pentru a ajuta un "tati" de student, pun şi eu o întrebare....poate sinistra:
La ce oră se iese şi se intră în casă, în cursul săptămânii sau în final de săptămână,...student(ă) fiind, ....fie în timpul cursurilor, fie în timpul vacanţei? Eu zic că fiecare poate orice!
Important este,... ce e bine pentru trupurile noastre....despre care încă nu ştim că sunt foarte fragile!
.................
Fierbinţeli!
..................
Fierbinţeli!
..................
.......o bere!