marți, septembrie 12, 2006

AMBIENT

AMBIENT, casa casei tale!
O idee minunată! Astăzi m-am hotărât să cumpar un scaun ergonomic. Am întrebat în dreapta şi în stânga unde să caut. Am primit mai multe raspunsuri, cu adevarat profesionale: la Casa Ambient!
Am apelat la fiica mea, proaspată studentă de Arhitectură, să ma consilieze în alegerea unui scaun ergonomic de lucru şi totodată am invitat-o sa viziteze Casa Ambient, cu cea mai nemaipomenita reclama din urbe, în ultimele luni!
Am intrat în firmă! Minunat! Tot ce vrei! Am avut o stare de bucurie nemaipomenită! Tot ce îşi poate dori un om de casă!
Alerg prin marele magazin si mă minunez, mulţumit că există aşa ceva!
Ajung la scaune!
Îl găsesc pe cel care imi place! Imi place şi preţul! Fiica mea dă şi ea un OK de specialist!
Haide să îl cumpar! Mă adresez celor abilitaţi cu vânzarea .....şi după câteva telefoane primesc raspunsul: "nu putem sa îl vindem pentru că acuma se recalculează preţul, se măreşte şi prin urmare vă poftim mîine sa îl cumpăraţi cu preţul majorat!"
Am avut impresia ca îşi bate joc de mine (Casa Ambient), sau că joc într-o mare ecranizare cu prosti şi tâmpiţi!
Am insistat!Nimic! Raspunsul a fost clar: "miine, ...după ce se recalculeaza majorarea de preţ, astăzi nu vindem scaunul!"
Am rămas năuc! Alexandra mă priveşte uimită,... uimită că nu fac nimic! ....Nu puteam, ...eram în casa altuia, ......Casa Ambient!
Am mers mai departe, ...am cumparat un zar pentru fereastră, două şine şi patru suporţi pentru a încerca să construiesc un mic raft în bucătărie! Am întrebat vânzătorii ( pardon: responsabilii de raion, agenţii de vînzare...ce or fi...) dacă se poate cumpăra aşa ceva şi dacă nu cumva preţul este în recalculare, că nu aveam chef să vin şi miine! Toţi îmi zimbeau ca unuia tâmpit!
Nici o problemă ......Până la casă!
Îmi face factura, plătesc 309.000 lei şi plec! Când colo, dau de omul de la paza care pune ştampile pe facturi şi ma întreabă: "Unde este găleata?" Intreb: "Ce găleata?"; Îmi răspunde: "Cea de pe factură!" A doua oară am starea de personaj din filmele cu proşti! Am încerct să joc decent! Cu calm! Fiica mea nu mă recunoştea! Îi era teamă să nu dau cuiva în cap sau să sparg ceva geamuri!...........
Mă dumiresc,....încet, încet,... că pe factură aveam alte cele, decât produsele cu care eram în braţe!
După 25 de minute ....cu casieriţa si... telefoane şi ....responsabili de raioane şi aşa mai departe,.....mi se face o factură storno de ...54.000 lei!
Uite! Cinstită firmă! Urmează să îmi returneze 54.000 lei, pentru că a greşit cititorul de bare!
Ţi-ai găsit! ....Semnez ce era de semnat şi usurată ....domnişoara de la casă îmi comunică pe un aer profesional: "aceşti bani rămân în contul nostru, când mai faceţi cumpărături o să îi scădem din ceea ce veţi datora!"
La care, ...fiica mea, care a făcut şi un an de inginerie şi management,... mă intreabă: "Cum spuneai tu, tati, că firmele de succes, mai nou sunt orientate spre client? "
A trebuit să recunosc: "Nu draga tatii, ...sunt orientate spre timpiţi şi fraieri ca noi, ...care de nevoie ....încă le fac jocul".
Întâmplarea de azi va constitui un studiu de caz pe care îl voi prezenta multor studenţi şi pe tot locul unde voi vorbi despre management şi despre afaceri!
Fiica mea era bucuroasă că nu am dat nimănui în cap!
Eu sunt bucuros că pot afirma ca Ambient este datornic faţă de mine!
Dar cele trei intîmplîri succesive ( scaunul pe car nu pot sa il cumpar, găleată facturată în loc de ceea ce am cumparat şi să îmi şi gestioneze banii mei...fără să fiu de acord), mă determină să nu mai intru in Casa Ambient, casa casei tale! Ceilalţi faceţi ceea ce simţiţi!
Poate,.... dacă cineva dela Ambient va catadicsi să sesizeze ceea ce am scris!
...................................................................
PS. Din pură întâmplare, dar numai din pură întâmplare...(cred) site-ul Ambient e în construcţie! :)
.....................................................