duminică, noiembrie 10, 2013

Dupa mult timp...

Vineri, 8 noiembrie, am efectuat o vizită exploratorie la UNIO Satu Mare, pentru identificarea unor potențiale colaborări. Cel puțin două teme de disertație sau licență vor fi orientate spre UNIO. La UNIO este ceva mai mult decât ...”DOUĂ ȘURUBURI ȘI UN CIOCAN”....cu mult maimult! :)
Joi, 7 noiembrie, Ionuț Pașca și-a susținut teza de doctorat!
Miercuri, 6 noiembrie, am fost în grevă japoneză pentru alocarea a 6% din PIB, pentru învățământ. După mine e o grevă plină de egoism. Aș propune o grevă pentru implementarea unor propuneri guvernamentale care să conducă la dublarea PIB-ului. Așa, fiecare cere un procent mai mare din ceva foarte mic!
Cu câteva zile mai înainte s-a anunțat majorarea accizelor la benzină, precum și alte  soluții care să înlocuiască creșterea economică sau colectarea taxelor.
Eu aș propune Guvernului, dacă tot e pe pus accize, să o facă pe ceva care se consumă, pe ceva ce poate fi din plin sau pe ceva de care e nevoie clară. Ce ați spune de accizarea hârtiei igienice,  de impozitarea toaletelor sau a WC-urilor turcești și a celor de la țară..., o impozitare a ușilor din apartamente sau case, impozit pe suprafața ferestrelor care lasă lumina în casă, impozit pe apa de ploaie care cade pe fiecare proprietate, sau impozit pe seceta care usucă pământul....Adică pe orice să se pună impozit, că dacă e să fie, să ai motiv de luat impozit sau accize. Cred că așa s-ar aduna mai mulți bani la buget pentru crearea unui adevărat ”stat al bunăstării”...UNORA!

Un nou Doctor in Inginerie



Ionuț Pașca la susținerea tezei de doctorat cu titlul CALITATEA SUPRAFEȚELOR PRELUCRATE CU FREZE CU CAP SFERIC. Un om minunat, care mi-a urmat cu mult sârg direcțiile de cercetare. O minuțioasă și imensă muncă de valoare științifică tehnologică care este recunoscută. Și nu este vorba de o teză de viziune umanista, adică ”DOUĂ ȘURUBURI ȘI UN CIOCAN”.
Peste câteva zile urmează să își susțină teza de doctorat un alt doctorand coordonat de mine: Ciprian Melian!