vineri, noiembrie 11, 2005

De luni....

De luni, 14 noiembrie 2005, vom continua activitatea educaţională! Vă aştept pentru a finaliza acest ultim semestru de cursuri şi pentru a clarifica problema lucrărilor de licenţă! Voi fi la dispoziţia voastră!

marți, noiembrie 08, 2005

Oare pana cand o fi greva? Oare din intamplare incepe greva intr-o zi, inca, semnificativa pentru multi "visatori"? Posted by Picasa

duminică, noiembrie 06, 2005

Greva şi Lilly cu Pink Martini

Astăzi, pe stradă, am auzit un grup de tineri ce păreau a fi studenţi: "Ce fain ar fi să ţină greva două săptămâni!"
Mi-am amintit că s-a declarat Grevă Generală! Pe multe uşi s-au lipit afişe cu asemenea anunţuri!
În drum spre casă, mi-am pus câteva întrebări:
1. Oare toată populaţia şi toate organizaţiile si-au plătit obligaţiile faţă de stat, astfel încât guvernul să poată aloca nişte fonduri pentru învăţământ?
2. Oare toţi muncim astfel încât creşterea economică reală să ne permită să fim trataţi cam cum am vrea noi?
3. Dacă durează greva cam două săptămâni, oare câţi dintre noi îşi vor mai putea plăti datoriile personale pe luna aceasta?
4. Oare pe câţi va obişnui greva ...să ceară ,...înainte de a da ceva?

Mi-am mai pus si alte întrebări, ...dar acestea erau pentu mine:
1. Oare când se va face grevă pentru faptul că nu am dat studenţilor tot ceea ce li se cuvenea?
2. Oare când vor face studenţii o grevă, pentru simplul fapt că am lipsit de la oră?
3. Oare când vor face colegii mei o grevă, pentru simplul motiv că m-am implicat in viaţa universitară, doar cu prezenta la cursuri şi seminarii?
4. Oare când va avea loc o grevă, pentru motivul ca anul acesta nu am scris un rând, pentru o revistă sau buletin ştiinţific, sau...chiar şi pe un blog!

Iar printre altele, când aş putea fi împăcat cu mine, că am făcut tot ce trebuia faţă de studenţi, colegi şi instituţia universitară, ...înainte de a face pasul spre grevă?

Pe de altă parte, cred că toţi trebuie să se obişnuiască cu ideea că dacă într-o familie intră o anumită sumă de bani, suma cheltuielilor nu poate depăşi ceea ce s-a încasat! Eventual, cineva renunţă în favoarea altuia! Eu personal, am renunţat întotdeauna în favoarea viitorului! Pentru mine viitorul e cel mai scump! Oare poate înţelege clasa politică acest aspect? Prea ne-am obişnuit să ne gândim numai la "Trăieşte Clipa" şi numai la "Noi" (adică la Dumnealor)!

Astăzi am auzit a patra oară o piesă care mi-a devenit tare dragă: Lilly cu Pink Martini O nebunie! Tristeţe, bucurie şi melancolie!

....şi de mâine e GREVĂ!