duminică, octombrie 11, 2009

Reflectii

Presiunea activităţilor asupra timpului disponibil a fost imensă în ultimele luni. Sărăcuţul meu blog abia mai dă semne de viaţa. 3-4 vizite pe zi.
M-a presat un septembrie plin de activităţi preparatorii pentru începutul de an universitar: state de funcţiuni, fişe de disciplină, sarcini complementare, directive, orarul, săli de cursuri, seminarii, laboratoare etc. Multe acţiuni desfăşurate sub imperiul puterii! În momentele de criză fiecare dorim mai mult, dar nu putem accede! În fond ...şi perioadele de criză trebuie fructificate!
Doctoranzii de anul I au predat şi susţinut proiectele de cercetare pentru următorii doi ani. După ...puţină refacere,....au fost admise. Succes!
Se arată la orizont o conducere de doctorat în cotutelă în Franţa! Ar fi un succes "de început" pentru doctorandul meu.
Vlad Diciuc avansează puternic cu experimentele industriale! Cred că nu va face în teză referinţe la măsurătorile de vibraţii. I s-a transmis această cerinţă din partea celui care are pe inventar echipamentul de măsurare! Oare vom avea îndrăzneala să încălcăm cerinţa? Oare trebuie să o respectăm (eu şi doctorandul)?
..............................................................................
Aseară am vizionat un film interesant, "Ghost Dog", din care am învăţat că "lucrurile mari trebuie tratate cu uşurinţă, iar lucrurile mici trebuie tratate cu seriozitate". Da! Cele mici vor conduce la realizarea cea importantă, ...mare.
.................................................................................
În ţară, viaţa politică este plină de circ! Mai este nevoie de...ceva ...pâine...şi se pot împlini toate dorinţele ...într-un spirit democratic!
Poate cineva să înceapă să nominalizeze locurile şi domeniile în care acţiunile, atitudinile şi viaţa au luat modelul vieţii politice din România?
Toţi spunem că nu avem principii! Dar toţi suntem împotriva lor când se stabilesc, toţi le încălcăm atunci când ni se impun! Oare ar trebui să tratez acest aspect cu mai multă uşurinţă?
Îmi scot pălăria în faţa lui Marius Tucă, pentru puterea de a scrie articolul "Mişcarea de Rezistenţă", articol contestat şi aprobat. Termenul"Mişcarea de rezistenţă" e la cifra 158.000 pe Google,...deci e o idee ce prinde repede! Sună bine! Dar lucruri mici...care pot să deschidă şi alte "porţi ale minţii" le mai găsim şi la blogspotiştii din blogosferă!
.................................................................................
Mi-am pregătit rondoul cu flori! Bulbii de lalele şi anemone sunt plantaţi! E un minunat lucru mic! Oare l-am făcut cu seriozitate? Voi vedea în primăvară!