miercuri, iunie 08, 2005

Despre cunoastere

Zilele trecute am avut o convorbire telefonică cu unul din foştii mei colegi din uzină. Acum este director tehnic la o firmă privată aflată într-o puternică expansiune şi dezvoltare, aşa cum ar trebui să fie o grămadă de firme româneşti. Discutam despre viitorul generaţiei tinere, despre o nouă ierarhie a valorilor, despre intrarea într-o nouă zonă de cunoaştere, în care generaţiile mai vechi avem mai greu acces. Este manager! A facut o afirmaţie demnă de reprodus: "Dragul meu, nu mă îngrozeşte faptul că nu ştiu să fac, ci faptul că nu voi şti ce să cer!".
Un asemenea manager este demn de toată lauda! Sunt sigur că va căuta întotdeauna să cunoască ceea ce este de cunoscut!
Dupa decernarea titlurilor

Posted by Hello
Rectorul Universitatii de Nord anunta decernarea titlurilor de Doctor Honoris Causa

Posted by Hello

Eveniment Academic

Vineri, 3 iunie 2005, Senatul Universităţii de Nord din Baia Mare a conferit titlul de Doctor Honoris Causa, unor profesori universitari cu care am colaborat şi care au contribuit de-a lungul anilor la dezvoltarea echipelor de cadre didactice universitare de la Universitatea de Nord din Baia Mare. Rectorul Universităţii de Nord din Baia Mare, profesor dr. ing. Dan Călin Peter a deschis festivitatea şi a prezentat Hotărârea Senatului Universităţii de Nord prin care se conferă titlul de Doctor Honoris Causa:
Domnului profesor doctor Dimitrie Timotei Stancu de la Universitatea Babes-Bolyai Cluj Napoca;
Domnului profesor doctor inginer Mircea D. Pascovici de la Unversitatea Politehnica Bucureşti;
Domnului profesor doctor inginer matematician Nicolae Ursu-Fischer de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca;
Domnului profesor doctor inginer Emil Simion de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca;
După Laudatio, pentru fiecare candidat, s-a conferit individual titlul fiecărui candidat (în limba română şi limba latină). A urmat discursul fiecărui candidat. Cât de multe pot realiza oamenii într-o viaţă!
M-am bucurat deosebit de întâlnirea cu domnul profesor Mircea Pascovici, un om tare drag mie!
Impreuna cu participantii la Sesiunea de Comunicari Stiintifice a Studentilor

Posted by Hello

Evenimente studenţeşti

Vineri, 3 iunie 2005, a fost o zi plină de evenimente studenţeşti şi academice. Unul din evenimente a fost Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti, Secţiunea Inginerie şi Management de la Facultatea de Inginerie a Universităţii de Nord. Au participat studenţi de la Inginerie Economică în Domeniul Mecanic (IEDM), Tehnologia Construcţiilor de Maşini şi invitaţi de la Managementul Firmei, specializare a Facultăţii de Ştiinţe. Au fost prezentate 13 lucrări ştiinţifice. Desfăşurarea sesiunii a fost realizată la un nivel general ridicat: prezentări în sistem multimedia, intrebări, răspunsuri, pareri, critici etc.
Participanţi (in ordine aleatoare):
Chira Vasile, Bonţiu Bianca, Sabău Daniel, Szabo Francisc, Luca Adrian, Berindan Ştefan de la IEDM, anul II;
Gligan Maria şi Farcaş Mihaela, învitaţi de la Managementul Firmei;
Farcaş Maria, Almaş Daciana, Moldovan Alina, Chirimbu Sebastian de la IEDM anul III;
Diciuc Vlad, Mureşan Daniel de la TCM anul IV.
Au fost premiaţi toţi participanţii, cu cărţi de specialitate, în funcţie de valoarea lucrărilor şi a prezentărilor. Au fost oferite premii personale, ale unor fundaţii şi firme: Premiul profesorului Năsui Vasile; Premiul Lobonţiu (oferit de mine şi soţia mea), Premiul Fundaţiei CDIMM Maramureş, Premiul Fundaţiei Universitare AISTEDA din Alba Iulia, Premiul ORGMAN din Baia Mare, Premiul Grupului PIN din Baia Mare, Premiul Bijuteriei Camelia din Baia Mare. A fost minunat faptul că am reuşit atragerea unor sponsori prin care am stimulat activitatea studenţilor cu cărţi de specialitate în valoare de 4 milioane lei.
Universitatea işi doreşte premianţii ei oficiali. Adică, un singur premiu I, un singur premiu II, un singur premiu III! Mi se pare normal! Înainte de toate le-am povestit studenţilor despre Lecţia Fluturelui. Unii dintre ei trebuie să se mai chinue sa spargă coaja, pentru a fi mai puternici, alţii cresc prin faptul că reuşesc să termine ceva ce au inceput (unii au parasit "ringul" înainte de a începe "meciul"), alţii plătesc un mic tribut comportamentului lor.....Aşa că:
Premiul I - Alina Moldovan de la IEDM III, cu lucrarea: "E-jobs, coordonate de management".
Premiul II - Sebastian Chirimbu de la IEDM III, cu lucrarea: "E-bussines, e-commerce în România";
Premiul III - Vlad Diciuc de la TCM IV, cu lucrarea: "Monitorizarea acustică a uzurii sculei în procesul de aşchiere".
Premierea acestor studenţi se va face prin grija Biroului Senatului.
Această acţiune a fost o minunată reuşită! Mă bucur!
Seara am participat la banchetul absolvenţilor de la TCM!