sâmbătă, august 06, 2011

E de rău

Ieri seară, trebăluind prin grădină, mi-am pus căştile în urechi şi am comutat Galaxy-ul pe radio. Setarea era pe postul naţional. Printre invitaţi era şi domnul Ionel Blănculescu, preşedintele societăţii Consultanţă şi Investigaţii Financiare, fost ministru-delegat pentru coordonarea autorităţilor de control.
Cred că am ascultat, cu cea mai mare atenţie, ceea ce nu am mai auzit de la guvernanţi. Adevăruri despre criză, despre viitoarea criză, despre etapele crizei, despre problemele legate de suveranitate şi suzeranitate naţională în raport cu marea lume a finanţelor, despre executări de împrumuturi şi returnari de capitaluri investite etc.
Sincer să fiu, ca un novice ce sunt în probleme de macroeconomie şi finanţe, m-am cam îngrozit!
Am dat ulterior de informaţii, ştiri şi comunicate interesante.
.....................................................................................................................................................
În consecinţă,...să ne pregătim de o nouă criză,...sau poate de o altă etapă a crizei!

De Toamnă

Astăzi sărbătorim Schimbarea la Faţă: "Şi pe când se ruga, deodată, faţa Sa deveni o alta, Se schimba şi sclipi ca soarele, în timp ce hainele sale deveniră strălucitoare, de un alb scânteietor, cum nu poate înălbi pe pământ înălbitorul" (Marcu 9, 3).
Tot astăzi am văzut primele frunze îngălbenite, ...cerul de un albastru intens curat şi pur, adierea răcoroasă, ciripitul păsărilor este altfel, zumzetul gâzelor este mai puţin nervos, mi-au căzut ochii pe merele roşiatice, ...oamenii au intrat intr-o lentoare, parcă, ....naturală....
Şi simt cum se instalează toamna!

duminică, iulie 31, 2011

Final de iulie

Am un minunat final de iulie! Zăpuşeala de acum câteva zile a căzut bătută de ploaie şi de adierile vântului.

A fost o lună tare „încinsă” pentru mine. Finalizare SISEC ( cred că ştiţi ce este SISEC-ul), licenţe, dizertaţii la masterat, puţin pe la admiteri, şedinţe de senat pregătitoare pentru o nouă Cartă şi pentru alegeri etc. ...şi toate urgente.

Pe lângă toate acestea s-a arătat şi un contract barosan pentru echipa mea, contract care ne va face vacanţa mai fierbinte decât luna iulie.
Mi-am recomandat absolvenţii buni unor firme tari şi …să văd ce o mai fi cu doctoranzii.
Împlinit, m-am apucat şi eu de blogărit şi…iaca, dau de două teme care mi-au lăsat un gust amar şi totodată un licăr de speranţă.

Prima temă a fost Gina Camelia Roman: ROMÂNIA MEA: „ŢARA CONTROVERSELOR!” ELEVĂ ÎN CLASA A X-A. CÂŞTIGĂTOAREA CONCURSULUI DE ESEURI „ROMÂNIA MEA”.

Am dat de: reflecţie, ciudă, resemnare, revoltă, mânie, iubire şi brusc …şi simt brusc că nu mai vreau să mă gândesc la nimic…
Trăiri ce, logic, devin de imaginat în sufletele de aur ale celor ce vin după noi!

Adoua temă a fost "Generatia ratatilor!" - Scrisoarea unui elev revoltat.

Am impresia că acest minunat elev, pe care aş vrea să îl cunosc, altfel decât un anonim, a sintetizat tot ceea ce am gândit mulţi români de-a lungul a 20 de ani!

Am dat de: afirmaţii reale, mânie, revoltă…şi multe comentarii …..

Or fi aceştia germenii unei noi puteri a valorilor reale?

...............................................................................................

Simt că porneşte! Nu ştiu ce…şi nu-mi este teamă!

Viitorul trebuie să fie al acestei generaţii.