joi, noiembrie 09, 2006

La Castelul Regal


In scurtul timp, am vizitat si Castelul Regal din Gödöllo, castel care a constituit resedinta Printesei Sissi, sotia imparatului Franz Ioseph.
Mi-am purtat pasii si eu prin curtea castelului, unde mi-am facut si o poza cu Decanu'.
Am plecat luni 6 noiembrie 2006 si am ajuns in Baia Mare marti 7 noiembrie 2006 ora 22.
Multumim gazdelor pentru ospitalitatea deosebita de care ne-am bucurat.

Prin Muzeul Tehnic

In continuare sunt prezentate citeva imagini din Muzeul Tehnic aflat in custodia Universitaţii Szent Istvan din Gödöllo. Utilaje si echipamente vechi, care sunt o oglinda a dotarilor si preocuparilor tehnice care au au fost in atentia tehnicienilor maghiari de-a lungul timpului.


Un motor cu un cilindru, vechi de peste 100 ani a fost pornit si a functionat normal. Mai sus este placa de identificare.

Semnarea programului

Semnarea documentelor pentru programul partenerial: profesorul dr. ing. Radu Cotetiu (stg.), decanul Facultatii de Inginerie de la Universitatea de Nord din Baia Mare si profesorul dr. ing. Ianos Beke (dr.), decanul Facultatii de Inginerie Mecanica de la Universitatea Szent Istvan din Gödöllo.

Vedere generala

Holul Universitatii este o veritabila sala de festivitati,...cu o lucrare de arta in cupru, care simbolizeaza incoltirea bobului de griu!

Cladirea noua si cladirea veche a Universitatii Szent Istvan. Este de reamarcat deschiderea din fata unei universitati!

La Universitatea Szent Istvan


In perioada 6-7 noiembrie, am fost plecat la Gödöll?, la Universitatea Szent Istvan, in cadrul unei delegatii a Universitatii de Nord , pentru a perfecta un program de parteneriat academic pentru perioada 2006-2007. Programul a fost incheiat intre Facultatea de Inginerie a Universitatii de Nord si Facultatea de Inginerie mecanica a Universitatii Szent Istvan.
A fost perfectat un program de colaborare care vizeaza schimburi de studenti pentru perioada de practica, schimburi de studenti prin programul Socrates, intilniri intre doctoranzii celor doua universitati, participari reciproce la conferinte stiintifice, schimburi de cadre didactice pentru sustinerea de conferinte.
A fost intocmit un program concret, care pare foarte promitator.
Am efectuat si o vizita la Muzeul Tehnic care se afla in custodia Universitatii Szent Istvan.
In continuare o sa prezint citeva imagini reprezentative.

duminică, noiembrie 05, 2006

Pe drumuri

Miine 6 noiembrie 2006, in cadrul unei delegatii a Universitatii de Nord, voi pleca la Universitatea "Szent Istvan" din Godolo, Ungaria, pentru a incheia un nou acord de parteneriat si colaborare. Amanunte la intoarcere!
Deocamdata ...a venit iarna!
...si noi vom fi pe drumuri de iarna!