miercuri, februarie 22, 2006

Aspecte de la Expozitie





Iata câteva imagini de la Expoziţia Semestrială februarie 2006, a studenţilor din anul I de la Specializarea Arte Plastice/Pictură.

Constructia unei traditii

Astazi am participat la Expoziţia Semestrială, februarie 2006, a studenţilor de la Specializarea Arte Plastice. A fost un eveniment unde studenţii si-au etalat realizarile semestrului. Acţiunea a fost pentru mine un mare prilej de bucurie pentru ca:
1. S-a produs o manifestare care semnaleaza existenta studenţilor de la arte plastice în Baia Mare;
2. Acesti studenti, sunt studenţi ai Universitatii de Nord din Baia Mare;
3. A fost un prilej de afirmare a studentilor si a profesorilor acestora;
4. A fost un act de cultura si de sustinere a culturii;
5. S-au intilnit cadre didactice de la mai multe facultăţi;
6. Fara sa vreau, ma simt integrat în acest trend al evolutiei culturii academice in Baia Mare.

Asa ca mi-am zis să scriu câteva rânduri despre acest eveniment. Vernisajul a fost deschis de domnul lector doctor Nicolae Suciu. Domnul lector doctor Tiberiu Alexa a relevat importanţa acestei specializări universitare în continuitatea a ceea ce este Şcoala de Pictură Băimăreană.
Rectorul Universităţii de Nord, prof. dr. ing. Dan Călin Peter, a felicitat studenţii şi corpul didactic pentru realizari şi pentru organizarea acestei actiuni. Decanul Facultăţii de Litere, doamna prof. univ. dr. Gergeta Corniţă a prezentat in cuvinde calde, frumoasa evolutie a studenţilor din anul I, de la admitere până astăzi.
Ce minunat ar fi, ca toti studenţii Universitatii de Nord din Baia Mare şi nu numai, să vizioneze această minunată expoziţie. Pentru cei interesaţi, am aflat ca expoziţia este deschisa zilnic pina in 26 februarie 2006, dar lucrarile vor ramane in salile de prezentare mai mult timp!
Evenimentul constituie un exemplu care merita de urmat! Aşa se construieşte o tradiţie!

duminică, februarie 19, 2006

S-a incheiat sesiunea

Ieri s-a incheiat sesiunea de examene! M-a intrebat un amic: "Cum e acum, după sesiune?"
De ani de zile la fel! Adică: satisfacţii + insatisfacţii + mulţumire + nemulţumire + iluzii împlinite + deziluzii + gust dulce acrişor şi plin de parfum + gust amar + ....bineînţeles..., totul la... figurativ!
La modul general sunt multumit pentru faptul ca am reuşit să ridic standardul de performanţă, ca nivel de ofertă cunoaştere , dar şi la nivel de cerere de cunoaştere. Acest aspect a fost esenţial pentru Studenţii mei de TCM din această promoţie.
Rămân totuşi fundamentale câteva racile: a.) învaţă la nivelul a ceea ce cred ca este minima rezistenţă; b.) neglijează proiectul şi îşi dau seama prea târziu ca e mult de lucru; c.) mulţi au dorit doar să fie studenţi....şi acum când a început cererea de ingineri, nu am câţi se cer pe piaţa muncii; d.) despre cei de la studii postuniversitare, cred că de la un moment dat doresc doar o diplomă. Păcat!
Cu toate aceste greutăţi, voi merge înainte...la fel de nerezonabil!
Noutăţi: Pe ultima sută de metri lansez o nouă temă de licenţă: "Aspecte tehnologice privind recuperarea metalelor şi materialelor plastice din deşeurile echipamentelor informatice." În principiu, am discutat telefonic despre această temă cu Raul Ostinean, dar după examenul de TCM s-a grăbit să ajungă acasă! :)
Mai aştept puţin! Pe urmă ne lansăm în pregătirile pentru licenţă! Şi în această direcţie am obiective clare..., dar totodată şi dure!
În următorul semestru preiau o nouă trupă de studenţi de TCM din anul IV! Aşa că, acestora, le urez de pe acum: Bine aţi venit Studenţii mei de TCM! Staţi puţin la taifas cu cei care sunt mai bătrâni cu un an decât voi! O să aflaţi multe!