miercuri, februarie 22, 2006

Constructia unei traditii

Astazi am participat la Expoziţia Semestrială, februarie 2006, a studenţilor de la Specializarea Arte Plastice. A fost un eveniment unde studenţii si-au etalat realizarile semestrului. Acţiunea a fost pentru mine un mare prilej de bucurie pentru ca:
1. S-a produs o manifestare care semnaleaza existenta studenţilor de la arte plastice în Baia Mare;
2. Acesti studenti, sunt studenţi ai Universitatii de Nord din Baia Mare;
3. A fost un prilej de afirmare a studentilor si a profesorilor acestora;
4. A fost un act de cultura si de sustinere a culturii;
5. S-au intilnit cadre didactice de la mai multe facultăţi;
6. Fara sa vreau, ma simt integrat în acest trend al evolutiei culturii academice in Baia Mare.

Asa ca mi-am zis să scriu câteva rânduri despre acest eveniment. Vernisajul a fost deschis de domnul lector doctor Nicolae Suciu. Domnul lector doctor Tiberiu Alexa a relevat importanţa acestei specializări universitare în continuitatea a ceea ce este Şcoala de Pictură Băimăreană.
Rectorul Universităţii de Nord, prof. dr. ing. Dan Călin Peter, a felicitat studenţii şi corpul didactic pentru realizari şi pentru organizarea acestei actiuni. Decanul Facultăţii de Litere, doamna prof. univ. dr. Gergeta Corniţă a prezentat in cuvinde calde, frumoasa evolutie a studenţilor din anul I, de la admitere până astăzi.
Ce minunat ar fi, ca toti studenţii Universitatii de Nord din Baia Mare şi nu numai, să vizioneze această minunată expoziţie. Pentru cei interesaţi, am aflat ca expoziţia este deschisa zilnic pina in 26 februarie 2006, dar lucrarile vor ramane in salile de prezentare mai mult timp!
Evenimentul constituie un exemplu care merita de urmat! Aşa se construieşte o tradiţie!

Niciun comentariu: