miercuri, iunie 09, 2010

La Bethune

De multa vreme nu am mai postat nici un cuvant pe blog! PROCRASTINARE! ....sau poate nu stiu sa imi gestionez timpul!
Sunt in Franta, la Bethune, la Institutul Universitar de Tehnologie (IUT). Ciprian Melian, doctorandul meu, isi pregateste doctoratul aici! Grija fata de doctoranzi este foarte mare in tara noastra! Nu a primit bursa din octombrie 2009. Mai mult, ar trebui sa multumeasca ca este in starea aceasta! E bine!
Abordarea doctoratelor aici este cu orientare pe valoarea pur stiintifica a problemelor. De transpunerea in practica si valorificarea industriala se ocupa altii. Doctoratele si valoarea stiintifica se judeca dupa articolele publicate in reviste evaluate prin Thomson Reuters. Nu multe, ....cam doua pe an! Cred ca noi vrem prea multe ....ca numar!
Sunt aici de doua zile. Totul se desfasoara in liniste, programat si intr-un ritm normal! Seara poti sa evaluezi valoarea celor petrecute in cursul zilei. Toti sunt calmi, inclusiv vanzatorul de bilete de la gara este linistiti in fata unei doamne care nu isi gaseste biletul de 20 de minute, iar in spatele ei e o coada de peste 100 de persoane.
Doctorandul meu evolueaza bine! Cred ca va fi cu rezultate stiintifice valoroase pentru piata stiintifica! .....la fel, poate si continuarea colaborarii.
Este greu cu tastatura franceza! Asa ca nu am utilizat diacriticele!