vineri, octombrie 07, 2005

...cu Vasile, dupa Conferinta de dupa amiaza!

Posted by Picasa
Afisul de la intrare!

Posted by Picasa
Se afla multe!

Posted by Picasa
Vasile Pustai se desfasoara!

Posted by Picasa
Participantii sunt atenti!

Posted by Picasa

De la Shrek la Sisteme de Fabricatie Virtuale

Mica Conferinţă "SISTEME FLEXIBILE DE FABRICAŢIE VIRTUALE” a fost susţinută de fostul meu student, ing. Vasile Pustai. Au avut loc două prezentări: una de la ora 10, pentru studenţii TCM, Inginerie Economică şi Electromecanică, iar una de la ora 16, pentru studenţii de la Studii Postuniversitare de Management Tehnologic si alţi invitaţi. Pe lângă studenţi au mai participat colegi din universitate şi ciţiva invitaţi externi.
Poate ar fi trebuit să intitulez conferinţa "De la Shrek la Sisteme de Fabricaţie Virtuale".
Imi face impresia că a avut un impact de tip "şoc" asupra stdenţilor. Pe de alta parte nu avem dreptul să stăm departe de asemenea simulări.
În 1995, unul din absolventi, pe care l-am coordonat pentru lucrarea de licenţă, a prezentat , în premieră la Baia Mare, funcţionarea virtuală a unui dispozitiv de vibronetezire. Pornind de la proiectul în 2D, a realizat o reprezentare funcţională 3D, minunata! Încă nu apăruse Shrek! Mulţi au tecut peste acel eveniment cu indiferenţă şi nepăsare. M-am descurajat. Acel absolvent lucreaza astazi pentru bani frumoşi pentru o firmă americană.
Astazi , 10 ani mai târziu, un alt fost student prezintă unde s-a ajuns cu simularea în proiectarea sistemelor de fabricaţie.
..................................................
Şi să nu îţi dai pumni în cap?

luni, octombrie 03, 2005

UNIVERSITATEA DE NORD DIN BAIA MARE
FACULTATEA DE INGINERIE

Catedra de SISTEME INDISTRIALE ŞI MANAGEMENT TEHNOLOGIC,
ORGANIZEAZĂ
în data de 7 octombrie 2005, de la ora 10 şi de la ora 16,în sala L18 de la sediul din str. dr. Victor Babes 62 A,

Conferinţa: „SISTEME FLEXIBILE DE FABRICAŢIE VIRTUALE”

Prezintă: dipl. Ing. Pustai Vasile, de la Technische Universität Clausthal; Institut für Maschinelle Anlagentechnik und Betriebsfestigkeit; Ableilung Anlagenproiectierung und Materialflusslogistik.
Sunt invitati studenţi, cadre didactice universitare, specialişti din mediul industrial.

Vă aşteptăm!

duminică, octombrie 02, 2005

Maine incepe anul universitar

Peste 9 ore si douazeci de minute se va produce deschiderea anului universitar la Universitatea de Nord din Baia Mare. Deschiderea se va produce la Teatrul Dramatic din Baia Mare. Oare o sa fie un an universitar dramatic? Nu ştiu cine ştie?
Acolo se vor intâlni pentru prima data principalii actori universitari: profesorii cu stafful lor şi... studenţii boboci!!! Oare cât de impresionantă va fi întâlnirea? Voi afla de la studenti!