vineri, octombrie 07, 2005

De la Shrek la Sisteme de Fabricatie Virtuale

Mica Conferinţă "SISTEME FLEXIBILE DE FABRICAŢIE VIRTUALE” a fost susţinută de fostul meu student, ing. Vasile Pustai. Au avut loc două prezentări: una de la ora 10, pentru studenţii TCM, Inginerie Economică şi Electromecanică, iar una de la ora 16, pentru studenţii de la Studii Postuniversitare de Management Tehnologic si alţi invitaţi. Pe lângă studenţi au mai participat colegi din universitate şi ciţiva invitaţi externi.
Poate ar fi trebuit să intitulez conferinţa "De la Shrek la Sisteme de Fabricaţie Virtuale".
Imi face impresia că a avut un impact de tip "şoc" asupra stdenţilor. Pe de alta parte nu avem dreptul să stăm departe de asemenea simulări.
În 1995, unul din absolventi, pe care l-am coordonat pentru lucrarea de licenţă, a prezentat , în premieră la Baia Mare, funcţionarea virtuală a unui dispozitiv de vibronetezire. Pornind de la proiectul în 2D, a realizat o reprezentare funcţională 3D, minunata! Încă nu apăruse Shrek! Mulţi au tecut peste acel eveniment cu indiferenţă şi nepăsare. M-am descurajat. Acel absolvent lucreaza astazi pentru bani frumoşi pentru o firmă americană.
Astazi , 10 ani mai târziu, un alt fost student prezintă unde s-a ajuns cu simularea în proiectarea sistemelor de fabricaţie.
..................................................
Şi să nu îţi dai pumni în cap?

Niciun comentariu: