sâmbătă, decembrie 10, 2005

URAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

URAAAAAAAAAAAAAAAAA! AM INVINSSSSSSSSSSSS!
IERI, 9 DECEMBRIE, ANUL DE GRAŢIE DOUAMIICINCI, LA SPECIALIZAREA TCM, ŞI DISCIPLINA TCM ŞI-AU PREDAT PROIECTUL 2 STUDENŢI!
DE CICISPREZECE ANI URMARESC UN ASEMENEA OBIECTIV! IATĂ-L REALIZAT!
De 15 ani imi tot bat capul, cum sa gasesc o solutie, astfel incât studeţii din anul V TCM, sa isi predea proiectul inainte de Anul Nou! Intotdeauna se gaseau motive pentru a amina predarea pâna în prima zi de sesiune! Uneori chiar şi mai târziu! Vedeam studenţi buni, care nu mai faceau faţă! Ei nu se puteau multiplica la indigo! Se aglomerau! Aşa că îşi buşeau colocvii, examene sau nu intrau la examenul de TCM!
Ani de zile le-am explicat ca timpul are o singura direcţie! Le-am mai explicat şi problema ajutoarelor: adică, dacă un frizer te tunde în 30 de minute, 6 frizeri , nu te pot tunde în 5 minute! Nimic nu a mers! Stim că de sărbători "nici iarba nu creşte", dar proiectele!
Aşa că, anul trecut mi-a venit ideea să le dau tema mai repede cu un semestru! Trebuiau să predea o parte din proiect, pentru a intra in examenul de TCM, portia de anul IV! Cei care au predat proiectele la nivel parţial, au intrat în examen! In fiecare proiect, erau greseli,...majore! În schimb am fost mulţumit pentru faptul că isi cunoşteau problema şi au ajuns şi depăşit o faza de evoluţie, ...specifică celor care fac proiecte: faci proiectul cu greşeli, pe urma apărem noi profii si facem orientarea, dirijarea....
A fost suficient ca să se câştige 3-4 săptâmâni! E mare bucuria! Cei doi studenţi, sunt sub coordonarea mea la licenţa! Pentru ei e un avantaj fundamental în lupta cu timpul!
Oare e bine ceea ce am făcut?

miercuri, decembrie 07, 2005

E-mail, Linux si Desktop

Linux şi poate, ...viaţa de după Windows!
Ce spuneţi? Oare ar putea fi posibil? Se pare că e-mail-ul, va fi "crucial" pentru viitorul sistemului de operare Linux pe desktop!
Ziarul Curentul susţine că e-mail-ul va fi cel mai important factor care va determina adoptarea sistemului de operare Linux pe desktop, conform unui nou studiu. Oare vom îndrăzni să trecem pe Linux? Eu sunt deocamdată doar pe Open Office.

luni, decembrie 05, 2005

In dreapta, sunt Vlad Diciuc, Sebi Chirimbu si Sandor Ravai Nagy, care i-a insotit in calitate de cadru didactic, impreuna cu ceilalti participanti din Romania si cu organizatorii! Posted by Picasa
Tot Vlad, dar dupa ce a primit Diploma si Premiul! Posted by Picasa
Vlad Diciuc isi prezinta lucrarea! Posted by Picasa

SATISFACTIE SI BUCURIE

Satisfacţiile si bucuriile oferite de studenţi, pot să iţi umple sufletul! E vorba de o veste mai veche, din 3 noiembrie 2005.....Doi studenţi de-ai mei, Vlad Diciuc (anul V TCM) şi Sebastian Chirimbu (anul IV Inginerie Economică), au participat cu lucrări ştiinţifice, ca învitaţi, la Conferinţa de Comunicări Ştiinţifice a Studenţilor la Universitatea "Szent Istvan" din Gödöllő (Ungaria), cu care avem legaturi de colaborare academică de zece ani. Au participat mai mulţi studenţi străini.
Lucrările prezentate:
"In-process tool monitoring through acousic emission (AE) sensing" - Vlad Diciuc
"About e_commerce. Case study" - Sebastian Chirimbu
Pe lângă experienta acumulată prin prezentarea unor lucrări în limba engleză, pe teritoriu străin, participarea a însemnat noi contacte şi legături, precum şi Premiul Special oferit de Sponsorii Conferinţei.
Voi posta câteva imagini! Păcat că Sebastian si-a pierdut portofoliul de poze proprii!
De ce mă mândresc?
E simplu!
Sunt STUDENŢII MEI!

duminică, decembrie 04, 2005

Reflectii cu ...Stevie Wonder

Ultima vreme?
Superocupat! Sau ...mai precis ..."procrastinator"!
Zilele trecute mi-am platit pentru încă un an, "vama",... timpului! Am implinit încă câţiva ani peste jumatatea de secol! Mi-am amintit, că in urma cu multi ani, chiar în noaptea când împlineam optsprezece ani, (cea mai frumoasa vârstă a oricarei vieţi) am scris într-o agenda: "Astazi am împlinit 18 ani! Şi ce dacă?" Cam douăzeci de ani mai târziu am regăsit agenda! Stiu că în acea zi am fost trist pentru faptul că nu am scris mai multe din cele ce le simţeam la optsprezece ani!
...................................................................
Zilele trecute, m-a intrebat un student de ce nu mai sunt atât de activ pe blog! Mai apoi m-am întrebat dacă nu cumva lipsa mea de activitate i-a condus şi pe ei la comoditate.......Şi cred că avem cu toţii multe de spus,...multe de scris,...de comunicat!
Azi am facut putină ordine prin blogul meu! Totul va fi scris in ordinea cronologica. Nu mai am domenii, în afara Studentilor mei de TCM. Aici vor posta ei , ceea ce au de postat mai interesant pentru ei înşişi ca şi comunitate! În rest, nu mă voi mai adresa doar studentilor mei de TCM si celor de la Managementul Firmei. Sunteţi bineveniţi toţi cei care credei că merită să citiţi cele scrise pe aici. Adevarul este că eu mai am un blog, ..."Clepsidra cu gânduri", ... un blog al gândurilor intime, fără adresant! Uneori mă refugiez pe acolo!
..............................................................................................
Când un student te intreabă de ce nu mai scrii pe blog, este foarte important! Înseamnă că cel puţin pentru un om a fost important ceea ce ai scris! Şi mi-am dat seama de acest lucru, ....doar acum ....când scriu aceste rânduri şi...
...în fundal e....Stevie Wonder!