miercuri, decembrie 12, 2007

Iepurashul shi licentza

Astăzi, Maya, fosta mea studentă la IEDM ( pe care am coordonat-o la licenţă), mi-a trimis pe Messenger o povestioară despre iepuraşi şi licenţă. Povestioara nu imi aparţine, nu sunt autorul ei, nu stiu cine a lansat-o, dar e minunată!

"Iepurasul statea in fata vizuinei sale si scria de zor. Trece vulpea:- Ce faci iepurasule acolo? - Scriu o lucrare de licenta despre iepurasii care mananca vulpi. - Ha ha ha, ce prostii spui? - Nu ma crezi? Hai sa-ti arat. Intra vulpea in vizuina, peste vreo 5 minute iese iepurasul singur si se apuca din nou de scris. Dupa o vreme trece ursul prin fata viziunei: - Ce faci iepurasule acolo? - Scriu o lucrare despre iepurasii care manana ursi. - Ha ha ha..., ce prostii spui ? - Nu ma crezi? Hai cu mine in viziuna. Intra ursul in vizuina, peste vreo 5 minute iese iepurasul ... Daca ne uitam in vizuina, il vedem pe leu dormind, cu o multime de oase in jurul lui. MORALA: Nu conteaza despre ce scrii, conteaza cine iti este indrumator de licenta."

Uneori ma întreb: "De unde vin bancurile?

luni, decembrie 10, 2007

Studentii mei

Apropo de postul "Studentul meu", mi s-a mai întâmplat una...zilele acestea.....
Am un seminar de specialitate la Inginerie Economică în Domeniul Mecanic.
Sunt şapte întâlniri pe semestru. La acest seminar invit manageri din Baia Mare, de pe diverse trepte ierarhice, pentru a se prezenta pe ei, firmele, să îşi prezinte viziunea managerială, să fie studenţii într-un contact cu manageri reali, să le cunoască viaţa cotidiană, relaţiile etc. Studenţii trebuie să îi analizeze, să le facă profilul managerial şi alte observaţii particulare legate de experienţa managerială practică. Cei care au participat mi-au creat o stare de bucurie, pentru că au avut ce prezenta, ce analiza, au avut puncte de vedere, au sintetizat, au încadrat...
Câtiva dintre studenţi nu au participat la aceste întâlniri pentru că ei lucrează şi au avut probleme mai importante de rezolvat! Îmi spune cineva cum ar putea trei studenţi să vorbească despre o intâlnire la care nu au participat?
Sunt deschis pentru orice solutie care nu submineaza comportamentul deontologic faţă de studenţii care au participat la întâlniri!
PS. Nu sunt împotriva muncii ca şi student, aşa cum mă interpretează unii dintre comentatori, atâta doar, că este evident că nu se poate face inginerie, trecând pe lângă porţile universităţii şi pregătindu-te patru ore pentru un examen!!!!
:) ...si pentru filologie e putzin!!!

duminică, decembrie 09, 2007

Ploua in sala de sport

M-am lăudat cu Sala Noastră de Sport!
Am aflat că dacă afară plouă, în sală plouă!
Îmi povestea cineva că a asistat la inaugurarea unei săli de sport, în care cei prezenţi (inclusiv oficialii!!!!) îşi tineau umbrelele deschise! Hehehehe! :))
Se povesteşte prin zonă că numai în sălile de sport construite de IMI S.A. nu plouă!
Atunci de ce nu poate fi agreată la licitaţii firma care îşi face treaba ca lumea????
Răspunsul e simplu: Noi suntem români!Noi suntem români!
....vorba cântecului!!!

Studentul meu

Ieri, m-a căutat mama unui student la inginerie. Voia să se sfătuiască cu mine ce ar trebui să facă pentru ca fiul ei să îşi promoveze examenele restante.
Nerezonabil şi băgăcios cum sunt, l-am sunat pe...student, să stau de vorbă cu el.
Ce am aflat:
- lucrează pe la Metro, ceva cu aranjatul produselor pe raft;
- merge doar la orele de laborator, la cursuri nu mai ajunge, că lucrează;
- pentru ultima reexaminare (bineînţelescă a căzut!!!), a învăţat pentru examen....patru ore!!!
- pentru reexaminarea la o altă disciplină, mai dificilă şi mai importantă, a învăţat tot atâta....şi nu a înţeles materia....
Am făcut o simpla socoteală, un inginer pentru a absolvi, parcurge cam 15 discipline de un semestru pe an. Aceasta ar însemna cam 60 discipline pe cei patru ani de pregătire academică. Studentul meu ar vrea ca în 60x4 ore=240 ore de studiu să fie pregătit ca înginer!!!! E bună de glumă!!!!
Pentru cei care nu stiu ce inseamnă pregătirea pentru un examen, îi rog să înţeleagă că dacă un profesor îţi predă 28 ore de curs, nu o sa poţi să fii pregătit pentru acea disciplină după patru ore de studiu!!!:))
Adică se poate....ceva genii, care în nici un caz nu le-aş găsi pe la noi prin universitate!!!
Am întrbat-o pe mama studentului dacă s-ar lăsa operată de un medic care are notele şi cunoştinţele similare cu ale fiului ei în domeniul medicinei! Mi-a răspuns: Nu!
Am mai întrebat-o pe mama studentului, dacă ar trece cu un camion peste un pod calculat la rezistenţă de către fiul ei....Ştiţi ce mi-a răspuns? ...nu, în nici un caz!
Oare ce e de făcut?