vineri, aprilie 15, 2005

ANUNT PENTRU TCM-isti!

Toţi studenţii mei de TCM IV, sunt rugaţi să işi posteze referatele, pe blogul "Studenţii mei de TCM", pentru a porni acţiunea de comentarii şi de evaluare individuală. Fiecare student poate sa işi păstreze referatul şi pe blogul personal.

miercuri, aprilie 13, 2005

Mi-am cam neglijat studentii!

Dragilor studenţi de TCM, v-am cam neglijat în ultimele zile. Eu nu am dreptul la nici o scuză fată de voi, pentru că "Nerezonabilul " trebuie să "împingă căruţele" mai departe. Vă promit că în următoarele două zile mă ocup mai îndeaproape de voi. Până atunci, vă spun tuturor că ......s-ar putea ....până într-un final.........să fiu chiar.....mândru de voi toţi!
Săptamâna viitoare, vineri, 22 aprilie, 2005, ora 14 se va petrece o Conferinţă pe teme legate de softuri de socializare şi perspectiva acestora în domeniul Managementului Cunoştinţelor, iar sâmbătă, sau poate chiar de vineri, după conferintă, vom face un curs de blogging. Toate acestea vor fi susţinute de doamna dr. ec. Gabriela Avram, MSc în KM (Managementul Cunoştinţelor). Dacă doriti să aflaţi ce poate, citiţi in Gabrielia şi RoBlogs.
Dacă sunt probleme cu programul, vă rog să îmi transmiteţi puncte de vedere.

Inovatia si managementul!

Mai zilele trecute discutam cu unul din prietenii mei despre faptul că inovarea tehnologică este foarte importantă în dezvoltarea unei firme si că ar fi oportun ca dezvoltarea economică regională să se bazeze pe direcţii strategice de dezvoltare tehnologică ca şi activitate şi pe direcţii strategice de dezvoltare tehnologică prin care tehnologia devine resursă.
Problema dezvoltării pe bază tehnologice inovative nu e o noutate! Recomand studenţilor mei de Managementul Firmei încă o dată să mai arunce ochii pe Wall-Street ( e în limba română), nu vă fie teama! Profesorul Clayton Christensen de la Harvard Business School afirmă că firmele "sunt condamnate daca managerii nu pot fi convinsi sa se gandeasca intr-un alt fel la inovatie"
Atentie la importanţa inovaţiei tehnologice în managementul firmei. Cred ca din articol voi selecta două întrebări pentru examen. Ar putea cineva să le previzioneze? Aştept.......nu provincia! Aştept studenţii mei de Mg.III !
Iar dacă totuşi se plictiseşte careva, nu aveti decât să vă delectaţi puţin pe Kudica!