sâmbătă, decembrie 02, 2006

100 greatest Romanians

După ce ne-am ..."handicapat" câţiva pe tema "A fi vs. a avea" , acuma cred că ar fi cazul să încercăm să desţelenim tema Cine e mai mare român!
Iaca, am ajuns şi noi sa avem în Wikipedia, articolul Mari Romani !
Iniţial,... o pagina goala,...dar care face o redirectionare la 100 greatest Romanians!
Adică am trecut-o pe engleza! Că... de ! Hehehe!
Acum, stau să îmi pun intrebarea: exista undeva o taxonomie bine pusă la punct, care a rezolvat o clasificare de tipul...Mari Români, Mai Puţin Mari Romani; Români; Români Medii; Români Mici; Români Mititei; Români Deloc Români....şi bineînţeles...Străinii de Neamul Românesc? Bineînţeles, că ar trebui să răspundă TVR, căreia îi plătim fiecare câte ceva....şi poate aşa mă învaţă şi pe mine ce fel de român sunt...(Asta în toată ţara, ...nu în Bucureşti!)...,dar mi-am găsit!
Mai îmi pun o întrebare: Cum poate fi un român mai mare sau mai român decât altul!
Altă întrebare: Daca TVR, e pusa pe topuri, de ce nu face şi topul celor mai simpli români, sau al celor mai puţin români, ca înseamnă că au criterii clare pentru o clasificare!
Oare nu ar fi mai corect un top al celor mai reprezentativi români pentru naţiunea noastră? Sau a celor care au produs schimbare în istoria neamului şi a întregii culturi?
Pe de altă parte, dacă topul s-a întocmit la fel ca sondajele de opinie pentru alegeri sau ...pentru consumul de cafea şi detergenţi...,hehehe! Cred că a fost un top în care nici nu s-a avut în vedere valoarea culturală a celui intervievat....Deh! Se poate discuta!
......................................................
Că uite,...în topul astă nu e nici Gutza, nici Adi de la V.....şi fără criterii ...poate fi lumea tare supărată! :))

marți, noiembrie 28, 2006

A fi vs. a avea

Zilele trecute am aflat de la un om mult mai în vârstă, că oamenii sunt de două categorii: oameni care sunt ei înşişi ceva, cineva... şi a doua categorie,... oameni care au, sau vor sa posede ceva. De fapt, cei care nu pot fi, cauta continuu sa aiba!
Necazul este că acel om cu experienţă mi-a certificat că oamenii care sunt ei înşişi cineva sau ceva cu adevarat...nu ...au, iar cei care işi dorec din plin sa aiba, ...niciodată nu pot fi cu adevarat cineva!
Oare e adevarat? Poate fi vorba de o ierarhie a valorilor? Şi care e "graniţa" unde se trece de la a fi la avea?
A fi vs. a avea!

duminică, noiembrie 26, 2006

in lumea buna a tehnicii...

Tare m-am enervat, când mi-am dat seama cât de departe sunt cu preocupările mele!
Ia daţi un clik pe aici si vedeti cu ce se ocupa lumea buna din domeniul tehnicii şi tehnologiei!