marți, februarie 22, 2005

Taifasu' cu studentii

Lectia fluturelui
Împreună cu participanţii la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti
Evenimente studenţeşti
Competitivitatea si studenţii
Link-urile
De la altii citire
Punctele de vedere
Gabriela, faţă în faţă cu studenţii
Probleme care continuă
Şi alte probleme
Întrebări şi probleme
Atelierul de lucru
Priviri curioase la Conferinţă
Gabriela a început Conferinţa
Universitatea noastră
Conferinţa
Valoarea de marcă
Despre proprietatea intelectuală
Anunţuri pentru toţi studenţii mei
Aruncaţi o privire!
Tot despre bloguri in educaţie!
Universitarii folosesc blogul!
Blogurile şi studenţii!
Studenţi şi nanotehnologie!
Cercetarea în România!
Posibilă "meme" pentru studenţi!
Lecţia Fluturelui!

61 de comentarii:

zahandrei spunea...

Ma bucura faptul ca am ajuns sa putem comunica noi studentii intre noi pe acest blog, si in special cu "NEREZONABILUL PROFESOR", care a avut o idee nemaipomenita.Acest lucru se putea face si in anii de dinainte,dar este binevenit si acum.Probabil domnul Mircea Lobontiu este primul care a avut aceasta idee.In numele colegilor mei eu ii multumesc.Ii invit pe toti colegii mei sa participe la aceasta activitate.

Mircea Lobontiu spunea...

Toti sunteti bineveniti!

Pop Ciprian spunea...

Era cazul sa ne apropiem de profesori intr-un fel sau altul(chiar si intre noi).Pare o idee buna si sa speram ca ne vom "inmulti" ca iepurii:)pe noua noastra casa.Eu am mai intrat pe unele adrese de net in domeniul mecanic (aproximativ) si chiar ma gandeam ca ar prinde bine un loc in care sa ne mai spunem pasul si sa mai elucidam niste(mereu existentele)enigme.Pe acest blog ne vom cunoaste apropape in totalitate si...sa speram ca multe vom face.(un fel de mirc sau messenger al "tcm-istilor" insa cu probleme reale si nu cu iesiri in neant)Tot aici -e clar ca asa are sa fie-vom pune pe roate dintate si viitoare organizari de chefuri(doar suntem inca tineri).Sper sa intram in angrenare pe diverse teme insa ale aceluiasi subiect( ca in pictura:) )T.C.M.

Mircea (Iulian) Lobonţiu spunea...

Dragii mei,
Probleme sunt multe, dar incet incet ne vom schimba cu totii si ....da ne vom pune pe ceva roate care vor angrena mai bine, mai fain!

raul ghiran spunea...

eu nu va iau cu texte despre "mirc-ul tcm-istilor" nu am intrat ca sa ma bad in seama ci pentru moment va rog domn profesor daca puteti sa ne aduceti temele de proiect.si parerea mea este domn profesor ca oricat ar vrea cineva sa va zica ceva rau sau sa va injure tot nu o sa o faca deoarece pana la urma tot dumneavoastra sunteti profesorul.oricum pt. toti visit www.arulgsm.go.ro

adrian radu spunea...

da dupa cum spune au si colegii mei mai sus este o chestie interesanta aceasta comunicare dintre studenti si profesori .
despre lectia fluturelui sa stiti ca este o chestie interesanta si totusi este greu de crezut ca omul din bunatate pe care a avut o
el a ajuns ca in loc sa ajute acel fluture sa nu se mai chinuie ba chiar mai mult ia distrus viata.
in concluzie ar fi bine sa ne gandim de 2 ori inainte sa facem un lucru .

adrian radu spunea...

pe aceasta cale vreau sa le transmit tuturor colegilor sa faca in asa fel incat toate progresele facute sa depinda de noi

Muffa spunea...

Ce spuneti despre nitrura cubica de bor?Ar "merge" pentru portofoliu?

zahandrei spunea...

Probabil ati vazut ce idee buna ne-a dat onyx. In legatura cu examenul pe blog. Eu ma bucur ca-l incanta si pe domnul Lobontiu. Mai ales cu publicarea pe blog a referatelor. Putem discuta, face comentarii si critica "operele" colegilor. Noi, anul IV TCM, nu cred ca am reusit sa ralizam inca "ceva, ceva" in ceea ce tine de proiectul la TCM. Sau chiar n-am inceput inca. O sa incepem oricum si va asigur ca aici si la orele de curs vom primi ajutorul din partea domnului profesor. Eu cel putin nu stiu inca ce intrebari sa pun in legatura cu proiectul.Cei care s-au apucat de treaba sa scrie cate ceva pe-aici,sa vedem ceilalti cum merge treaba. M-as bucura sa ajut,si sa fiu ajutat.Si nu uitati ca-l avem inainte pe fondatorul acestui forum. Spor la treaba!!!

Florin spunea...

Salutare la toata lumea!Cred ca acest blog este binevenit pentru ca fiecare vine cu ideea lui si asta ne ajuta sa invatam mai mult unul de la altul.
PS:HAI STEAUA!

VLAD D. spunea...

Felicitari d-le profesor pentru ca incercati sa "spargeti" tiparele si sa daramati (in sensul bun) imaginea pe care o avem noi despre profesori...profesori care de la inceputul carierei lor (daca se poate numi asa) o tin pe metodologia si conceptia clasica despre studenti, despre facultate si despre predare. Probabil acesta este motivul pentru care noutatile cum ar fi conceptul de blog (printre altele)"prind" mai greu la noi...pentru ca nu suntem obisnuiti cu noul, cu schimbarea. Tot ce va cer (si cred k vorbesc si in numele mai multor colegi) este sa aveti rabdare si inspiratie sa ramaneti in continuare NEREZONABILUL PROFESOR

Muresan D. spunea...

Vreau sa intaresc si eu ideea lui VLAD D. (daca-mi permite). Este normal sa nu fim obisnuiti cu noul, cu schimbarea... eu cred ca cei care trebuie sa faca prima schimbare sunteti dumneavostra, profesorii nostrii. Noi, studentii, chiar daca aveam ideea asta si incercam sa o introducem ca metoda de invatare, sigur nu eram luati in serios de profesori, care au invatat intr-un anumit mod
" pe vremea lor" si le este destul de greu sa treaca la un alt sistem de invatare, nu sa-l inlocuiasca complet pe cel clasic ci sa fie unul complementar.(noroc cu Mr. UNRESONABLE ca ne mai deschide ochii).
In anul I de facultate, parerea mea este ca la "programarea calculatoarelor " nu trebuia sa facem transformari din baza 10 in baza 2 sau crearea, stergerea si modificarea fisierelor in MS-DOS!!!!! Programa pentru disciplina asta ar trebui modificata de dumnevoastra domnilor profesori si atunci o sa vedeti ca ne va fi mult mai usor, iar cand o sa dam cu capu' in noua tehnologie.... sigur nu o sa ne doara capu'.
Insa pana atunci, Mr. UNRESONABLE PROFESSOR, dupa cum spunea si Caragiale....aveti putintica rabdare... dar TINETI APROAPE!!! ca va merge.

Mircea Lobontiu spunea...

1. Pentru Muffa: Nitrura cubică de bor ....merge, e OK! Atata doar sa stii ce prezinta interes pentru unul care ashchiaza.
2. Dupa cum va vad, aveti o problema si am o problema. Voi incercati sa sa va treziti dintr-o anumita stare......., iar eu sunt prea grabit. Cred ca tre' sa gasesc o solutie de mijloc.Solutia de mijloc va fi cred, blogul Studentii Nerezonabilului Profesor, in care fiecare de la TCM IV isi va putea posta ideile proprii pe domeniul pregatitârii academice, pentru a fi puse in discutia celorlalti. Tot maici fiecare isi va posta rezumatul referatului.
3. Cred ca ar fi bine ca fiecare student din IV TCM sa isi faca un cit de mic blog.
4. La prima ora de curs voi aborda problema pentru cei interesati!

Mircea Lobontiu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Mircea Lobontiu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
dani muresan spunea...

Buna idee! suna bine "studentii nerezonabilului profesor". Astept sa avem si noi "casuta noastra"!...in care sa facem "nebunii" :).

onyx spunea...

Vreau sa va intreb daca un arbore de lungime 2453mm poate fi frezat si centruit pe masina de frezat si centruit? Vreau sa va invit la o partida de pescuit mai spre primavara daca va pasioneaza.

Muffa spunea...

:)) "Domnule" Onyx:"va" rog sa nu ma mai luati cu dumneavoastra.Lasa-ma pe mal cu 2-3 "berici" ca momeala devin eu dupa ele.In alta ordine de idei....Vin si eu la pescuiala de peste.Suntem pana in prezent doar 3?

Mircea Lobontiu spunea...

Si eu, si eu! Adineaori mi-am desprafuit sculele de pescuit si mi s-a facut dor de pescuiala! Numa' ca mie nu-mi place la scobar! Imi place la clean!!
Pentru Onix: Se poate freza si centrui un arbore de 2453 mm, daca masa permite si sistemul de fixare. Dar recomand pentru unicate pregatirea capatului de arbore pe masina de frezat si alezat orizontala (bohrwerk).

muresan d spunea...

Cu Muffa, Onyx, dl. Lobontiu si cine mai vine...si eu merg la pescuit! Odata am plecat la pescuit 3 pers. din actualul IV TCM... unu' avea masina, unu' avea scule de pescuit, iar altu' nu avea chef sa stea la reexaminare la tolerante... se stiu ei... si am prins 1(unu!!!) peste!

raul ghiran spunea...

ce ziceti domn profesor de "jetul abrazi"..din cate am vazut eu e destul de nou...dar problema eca nu am gasit numai schema masinii..ce ziceti are vreun rost sa mai caut despre "jet"?
P.S. dragi colegi sa nu-mi furati ideea!!!!!!!!!:~(

muresan d spunea...

Pt. raul ghiran- vezi ca nu ti-ai facut corect link-urile la www.arulgsm.go.ro, daca dai clic acceseaza "blogger help" mai tre' sa modifici.

muresan d spunea...

Ce s-a intamplat cu profesorul nostru NEREZONABIL? nu ne mai scrie... unde este?!!!

Mircea Lobontiu spunea...

Da! Ma bucur ca cineva sesizeaza ca profu' nerezonabil nu a mai scris studentilor nimic. Am fost plecat la Cluj, la Bucuresti, azi m-am intors!

raul ghiran spunea...

gata domn profesor am gasit ce zice-ti de " Cajele de Laminare"?va rog desi am citit "lectia fluturelui" sa imi ziceti dc e ok sau nu.va multumesc.

Mircea Lobontiu spunea...

Pentru Raul Ghiran: la un moment dat spuneai ceva despre jetul abrazi!? E o tema incitanta! Cajele de laminare? Depinde din ce unghi privesti problema!? Eu am avut de prelucrat cilindrii de laminare de la Zalau! A fost ceva groaznic de groaznic, mai ales cu sculele acelelei vremi! Daca privesti problema din punctul de vedere al prelucrarii lor, da, e o problema incitanta, dar daca abordezi problema laminarii la cald, problema e mai putin interesanta pentru noi! As dori sa va pregatiti pentru aschiere!
Oricum e fain ca iti probleme atit de multe. Inseamna ca te documentezi!

zahandrei spunea...

Am ramas cu totii impresionati de cel mai puternic motor diesel. Mai ales de dimensiunile lui de gabarit.Dar de caracteristicile tehnice nu nai vorbim. Oricum cu totii vorbim aproape zilnic despre masini care de care mai puternice si mai performante.Asa ca: Datele tehnice ale versiunii Bugatti Veyron 16.4 marcheaza un nivel nemainitalnit in productia in serie. Masina sport la superlativ este echipata cu un motor 8.0 l W16, 64 valve si patru incarcaturi turbo. Modelul oferă nu mai puţin de 1000 CP (736 kW) si un cuplu maxim de 1250 Nm (127 mkp) la 2200 rpm. Automobilul cu doua locuri din material de calitate superioara si cu greutate foarte redusa va atineg o viteza maxima de 400 km/h.

Primele modele Bugatti Veyron 16.4 vor fi oferite unei clientele exclusive in a doua jumatate a anului 2005.

Ca orice model supersport, Veyron aduce cu sine cele mai exclusive tehnologii din domeniu pentru a struni impresionata cumullare de forţe a motorului. Unil dintre acestea este sistemul unic de racire pentru niste frane rezistente si pe baza de “carbon-ceramic”

Bugatti Veyron este cu siguranţa una dintre cele mai rapide masini din toate timpurile. În aceste condiţii, o viteza maxima de peste 400km/h influenteaza design-ul fiecarui motor si component. Aceasta viteza maxima este standardul pe care fiecare solutie trebuie sa il atinga. De exemplu: sistemul de franare pe baza de carbon-ceramic, multe din componentele sale fiind unice. O serie de componente au fost create in cooperare cu parteneri din industria aviatica si a spatiului.

A experimenta sistemul de franare in actiune este la fel de placut ca si a experimenta acceleratia Bugatti. Plusul oferit de frane, cu functia de franare ajutata de aripa din spate, care este aplicata vitezelor mai mari de 200 km/h, ii ofera masinii valori care nu pot fi experimentate in orice alta masina de productie in serie.

Fortele franelor sunt distribuite cu pana la 60% pe axul frontal si 40% pe axul din spate. Sistemul e capabil sa suporte o presiune a franelor de 180 de bari. Franarea asistata de ABS necesita 50-70 de bari intr-un Bugatti Veyron cu cauciucuri standard, o diferenta de peste 100 de bari de la performanta de top de 180 de bari, un indicator al potentialului inalt de franare.

Mai mult decat atat, franele din fata, care sunt supuse la solicitari mai mari, sunt mentinute la o tempereatura constanta ideala chiar si la solicitari maxime, de un sistem de racire nou, bazat pe presiune. Un exemplu pentru testarile prototipului: in timpul unei testari a franei, cu franare repetata de la 310 la 80 km/h (accelerarea de la 80 la 310 km/h si franarea ulerioara in numai 22 de secunde), un echilibru termic a fost atins dupa franarea a 20a oara, si chiar si atunci temperature lichidului de frana a ramas sub valoarea definita de 220 grade iar suprafata discurilor sub temperature de 1000 grade.

Totusi parerea mea este ca pentru o masina sport italiana nu-i de mirat sa gasesti aceste performante caracteristici.

P.S. Mai au mult italienii pana sa ajunga performantele Furiei Rosii, sau ZAHMOBILUL!!! :)))

zahandrei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Mircea (Iulian) Lobonţiu spunea...

Zahule! Chestia asta cu masinile se putea posta pe un blog nou "Zahu'", (nu stiu al cui e blogul asta) si ti-ar fi crescut actiunile!

O-N-Y-X spunea...

Domnule nerezonabil cum ranane cu iesirea la "prajeala"!Ar fi cazul sa ne relaxam si noi un pic.De ce nu facem si alte activitati in afara universitatii cum ar fi:
-organizarea unui meci de baschet
-drumetii,excursii,picnicuri
-organizarea unei expeditii de strangere a deseurilor de pe malul Barajului.

raul ghiran spunea...

ACUM puteti sa intrati pe www.arulgsm.blogspot.com pentru a comenta despre referatul meu...sau pe www.arulgsm.go.ro pentru softuri si melodii si coduri pentru telefoane mobile...FREE DOWNLOAD.,
VA SALUT

GAROFITA spunea...

va rog sa cautati si blogul meu sa vedeti ce am facut o noapte intreaga cand unii se odihnesc
"garofita.blogspot.com"

melian ciprian spunea...

se vede ca multi dintre noi am intrat in normalitate, am inceput sa publicam,sa ne documentam ,sa discutam...,adica sa avem niste preocupari mai deosebite, dar frumoase...,e frumos sa vizitezi bloguri-le colegilor si sa le vezi referatele si altele...TRASPARENTA TOTALA

scorpionul spunea...

"aruncati" un ochi si pe nerezonabilulscorpion.blogspot.com
sunt curios cate suturi in fund o sa primesc.sper ca mi-am luat bilet in tren.

student al dvs. MGIII spunea...

Este interesanta abordarea dumneavoastra in ceea ce priveste sustinerea cursurilor si a seminariilor. Am tot auzit cate ceva despre dvs. pana acum, dar nu am participat pana in acest semestru la orele sustinute de dvs. Imi place abordarea zodiakala, dar nu prea le nimeriti!!! Revenind la lucruri serioase, cred ca imi place sa primesc "suturi in ...", unul dintre ele m-au facut sa ma gandesc la o abordare noua a referatului care trebuie sa-l prezint.

aares spunea...

stimate nerezonabil, astept sutrili la mine pe blog la Postul Cursul de TCM

toancadapdesign spunea...

Buna ziua d-le profesor, permiteti-mi sa va deranjez prin a va roga,daca avtei timp, sa aruncati o privire peste blogu meu. Este, deoancamdata, foarte "subtire", dar sper ca in saptamana ce urmeaza sa mi-l imbogatesc substantial.
Cu respect: TOANCA IONUT (TCM IV)
P.S. adresa mea de blog este: www.dapdesigntzoanca.blogspot.com

toancadapdesign spunea...

Va multumesc pt. complimente, voi da "bataie" in continuare,sper ca in aceasta saptamana sa termin referatul la TCM, si sa mai completez mai multe in domeniu meu preferat, acoustic, dar si in design. Va mutumesc inca o data !

anca ardelean spunea...

sunt Anca Ardelean evident MgIII.recunosc ca ma provocat nerezonabilitatea dumneavoastra.trebuie sa va spun ca in momentul in care s-a deschis pagina nerezonabila am avut o revelatie care consta in:inovtie.m-am intrebat de ce cautam noi inovatiile asa departe cand sunt sub ochii nostri.ce faceti dumneavoastra e o inovatie(nu mai stiu pe nimeni sa fi facut asa ceva).deci colegii mei care inca nu au gasit subiect pt referatul cu inovatia iata un subiect interesant.apropo am citit "strada"recomandata m-am abonat chiar.acum va las ca ma intind la poveste(dor sunt zodia gemeni)dar promit sa revin,e super interesant,am sa profit de aceasta inovatie.va salut cu respect

alexhiti spunea...

Cu toate ca numai in anul 5 dupa faza cu: "da dl. Profesor acum ne spuneti ca trebuie sa stim calculatoare" am indrasnit si eu ceva. Va invit pe blogul meu.

alexhiti spunea...

Multumesc Dl. Profesor, eu sper ca o sa le bage la cap sa nu o pateasca cum am patit-o noi.

toancadapdesign spunea...

Buna ziua d-le profesor, am o problema cum se pot sterge blogurile, pt. ca am facut doua (designdap.blogspot.com si acousticdap.blogspot.com), care le vreau sterge. Mai am o problema, la primul blog nou creat, dupa ce l-am realizat am incercat sa intru sa pot sa fac niste schimbari dar la user name nu mi-la mai recunoscut. Ce sa fac? Cum pot intra altfel sa pot posta pe acest blog? Se poate sa nu mi-l fi inregistrat in reteau de blog, sa mai astept?

bogu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
bogu spunea...

Buna seara domnule profesor am reusit si eu in cele din urma sa-mi realizez un blog in viitorul apropiat am sa incerc sa fie printre cele mai complexe bloguri.Astept invitatia dumneavoastra.
bogu.blogspot.com
www.bogdy20@personal.ro
Va doresc sarbatori fericire!

bogu spunea...

Buna seara domnule profesor am reusit si eu in cele din urma sa-mi realizez un blog in viitorul apropiat am sa incerc sa fie printre cele mai complexe bloguri.Astept invitatia dumneavoastra.
bogu.blogspot.com
www.bogdy20@personal.ro
Va doresc sarbatori fericire!

bogu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
bogu spunea...

Buna seara domnule profesor am reusit si eu in cele din urma sa-mi realizez un blog in viitorul apropiat am sa incerc sa fie printre cele mai complexe bloguri.Astept invitatia dumneavoastra.
bogu.blogspot.com
www.bogdy20@personal.ro
Va doresc sarbatori fericire!

bogu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
bogu spunea...

buna seara domule profesor in cele din urma am reusit si eu sa-mi realizez un blog,in viitorul apropiat voi incerca sa fie printre cele mai compexe bloguri.astept invitatia dumneavoastra.
bogu.blogspot.com
bogdy20@personal.ro
Va doresc sa aveti parte de un PASTE FERICIT!

lauran gelu spunea...

buna seara tcm-isti vad ca sunteti in stare sa ne intrunim cu totii pe chestia asta interesanta numita blog,dar altundeva ne putem intalni cu totii oare ?!?astept sa vad .domnule nerezonabil imi place ce a-ti realizat.reespect!!

Mircea Lobontiu spunea...

Bogu-le! Tot inainte! Ma bucur! Am fost pe la tine! Continua!
Rechinule! Cate bloguri ai? Am dat de Rechinu pe care e o poza din care reiese ca ati fi prins ceva peste si Rechinul, care e un blog gol. Cred ca ar fi minunat sa iti faci putina "ordine" ca sa stim cu totii o chestie, adica cine e rechin adevarat si cine nu!!!

aares spunea...

stimabile nerezonabil nu am primit invitatia, var rog sa imi trimiteti invitatia la adresa de mail: dacherdaniel@yahoo.com
va multumesc, deoarece as dori sa-mi postez referatul cat mai repede pe "studentii mei"

GAROFITA spunea...

Domnule profesor va rog sa-mi trimite-ti invitatie pe www.jesyca2garo@yahoo.com.Am avut pe personal si nu-l mai pot deschide, as vrea sa-mi postez si eu referatul pe "studentii mei"

BALANEAN spunea...

Am apelat la ajutorul unui bun prieten si coleg pt. a-mi posta referatul pe "STUDENTII MEI DE TCM" pana la primirea unei invitatii din partea dvs. la kempets@personal.ro.

alexhiti spunea...

Fie ca Sfintele Sarbatori de Paste sa aduca numai bucurie si fericire in casele si inimile voastre. Paste fericit bloggeri baimareni. Sa ne auzim sanatosi.

toancadapdesign spunea...

Buna ziua d-le profesor,scuzati-mi nerezonabilitatea mea prin a va ruga sa ma mai pasuiti inca cel mult o saptamana pt. predarea referatului. Cer aceasta pasuire de o sptamana dintr-un motiv, spun eu, intemeiat, deoarece dupa cum am spus pe blogu meu doresc a realiza un itinerar tehnologic pt realizarea unor piese componente al unui difuzor folosind scule ale unor firme de prestigiu in acest domeniu. Va multumesc anticipat si va doresc ca SFINTELE SARBATORE DE PASTI sa va aduca-n casa si-n inima d-voastra tot ceea ce va doriti de la aceasta viata, dar mai ales sa va dea Domnul, sanatate ca-i mai buna decat toate!!! Cu mult respect al d-voastra "neconstiincios" student Toanca Ionut.

toancadapdesign spunea...

Buna ziua d-le profeso, adresa mea de email este : www.daptzoanca@yahoo.com .

toancadapdesign spunea...

Ma scuzati ca va deranjezi inca o data, dar mi-am facut inca un blog www.referatdaptcm.blogspot.com, unde imi este postat referatu la TCM. Va multumesc !

alexhiti spunea...

Buna ziua Domnule Profesor, am aflat de la un coleg ca nu se poate accesa blogul meu de pe blogul dumneavoastra si asi dorii cand aveti un pic de timp liber, stiu ca sunteti ocupat, sa incercati sa remediati problema.
Va multumesc anticipat.

toancadapdesign spunea...

Buna ziua d-le profesor. Am o mare rugaminte, va rog frumos dak stitzi ceva soft pt a-mi posta pe blog fisirele de tip .avi, .wmv sau alta extensie pt clipuri video. Am mare nevoie, k am niste clipuri si vreaneparat sa le postezi pe unul dintre blogurile mele. Va multumesc antcipat !!!---Toanca Ionut an IV TCM ---

toancadapdesign spunea...

Buna seara d-le profesor, dak nu va deranjzi asi dori sa aruncatzi o privire asupra "noi" fetze a blogului meu si intrand pe toate blogurile mele, nu va v-a luat mult timp, va promit.Va multzumesc anticipat. Toate cele bune