sâmbătă, aprilie 23, 2005

Conferinta

Pentru vineri, 22 aprilie, ora 12, am anunţat conferinţa cu tema „Managementul cunoştinţelor – o modă sau un bun necesar?”susţinută de dr. Gabriela Avram, iar pentru sâmbătă, 23 aprilie ora 900, în sala L18, atelierul de lucru cu temele:
a.„Blog-ul” – campion la categoria uşoară a uneltelor noii generaţii;
b.Open space – blogging, educaţie, managementul cunoştinţelor.
La conferinţă au participat peste 40 de persoane, studenţi de la TCM, Managementul Firmei, Inginerie Economică, Jurnalistică, cadre didactice, reprezentanţi din mediul de afaceri. M-am bucurat foarte mult pentru participarea domnişoarei Călăuz, studentă la Jurnalistică, pentru că în felul acesta sper să penetreze ideea blogging-ului şi la alte specializări din Universitatea de Nord. Conferinţa a durat o oră şi 45 minute. Concentrare, însemnări, studenţi puşi pe gânduri etc.
A două zi s-a "petrecut" un atelier de lucru cu 25 de studenţi. Au fost inventariate probleme de ale studenţilor în domeniul blogging-ului. Unii aveau construit un blog, alţii nu. Au fost clarificate o mulţime de probleme. Printre altele, au fost parcurse rapid blogurile studenţilor, care erau prezentate de "Nerezonabilul Profesor". Atelierul de lucru a durat peste trei ore. La final am cerut o mică evaluare din partea studenţilor, asupra celor petrecute. Se desprind următoarele idei de bază:
a.) impact deosebit;
b.) se prevede o schimbare de perspectivă asupra sistemului de învăţare;
c.) se dezvoltă puternic globalizarea socială;
d.) dezvoltarea aplicaţiilor pe blog;
e.) ar fi fost necesare alte condiţii, calculator pentru fiecare;
f.) asemenea conferinţe şi ateliere de lucru trebuie repetate;
g.) necesitatea unor schimburi de experienţă între comunităţi de bloggeri;
h.) generalizarea ideii de a avea un blog .
A fost interesant faptul că a doua zi după conferinţă, managerul şi patronul unei firme din Baia Mare, participant la conferinţă, a organizat un mic seminar de diseminare a cunoştinţelor acumulate la conferinţă în cadrul echipei sale de colaboratori. Nu vreau sa fac reclama unei firme, dar este totuşi de menţionat această atitudine managerială profesionistă a domnului Pop Ion Nicolae.
Mulţi din cei de lângă noi nu pricep încă ceea ce s-a petrecut în aceste zile.Eu zic că s-a petrecut doar ceva NEREZONABIL! Poate cu timpul o să reuşim să îi atragem. De fapt, face cineva un blog, doar dacă doreste, pasional. Dacă rezultă şi altceva, e minunat. E şi mai minunat atunci când poate rezulta cunoaştere. Când mă gândesc doar la câtă informaţie este adunată în referatele tuturor studenţilor de TCM! Şi doar acuma se învaţă regulile însemnării pe blog.
Toate acestea s-au petrecut la sfârsit de săptămână, vinerea şi sâmbăta. Nu mai am nimic de spus privind valoarea participanţilor. Au venit doar cei interesaţi!
Urmează şi câteva poze de la eveniment.
Oare a meritat efortul organizării acestor întâlniri din săptămâna aceasta?

Un comentariu:

Ioana R spunea...

Sigur s-a meritat tot efortul organizarii. Multumesc pentru invitatie.
Felicitari pentru blogul studentii mei de tcm! Am descoperit cu mare placere ca ma aflu in mijlocul unui grup de stundenti, cu care nerezonabilul profesor a reusit sa construiasca un club, o comunitate de studiu si nu numai. Felicitari dlui. profesor si tuturor studentilor!