duminică, februarie 14, 2010

Doar info

Suntem un neam, numit români. Natura noastră o fi cea care ne face să nu ţinem seama de noi înşine? Nu natura, poate cultura o fi de vină!
Am primit zilele trecute un email de informare de la Cornelia şi mi-am dat seama cât de ignorant sunt.
Aşa am aflat că in expozitia deschisa in New York la "Institutul pentru studiul lumii antice" din cadrul Muzeului Universitatii din Manhattan (15 E 84 St.) pot fi vazute si admirate exponate uluitoare ce dovedesc, fara niciun dubiu, ca CEA MAI VECHE CULTURA A LUMII A FOST IN SPATIUL NOSTRU DE ORIGINE (s.r.)
"THE NEW YORK TIMES", cel mai prestigios ziar din Statele Unite ale Americii, publica, la 1decembrie 2009 - in sectiunea Science - un articol despre aceasta expozitie, articol scris de John Noble Wilford si intitulat "A Lost European Culture, Pulled From Obscurity".
Oare nu ar fi normal ca spaţiile informative să contribuie mai mult la crearea unei noi tradiţii în cultura noastra: tradiţia originii neamului şi a istoriei de pe aceste meleaguri? Oare nu ar putea sta nimic din acestea la baza turismului trâmbiţat?Poate că nu! Sunt mai importante pentru cultura româneasca scandalurile din interiorul partidelor şi stirile de la ora 17!

Niciun comentariu: