sâmbătă, februarie 13, 2010

Oportunitate

Zilele trecute s-a lansat o nouă rundă pentru evaluarea centrelor de cercetare, rundă în care sunt luate în evaluare doar centrele de cercetare ale universităţilor. Datele sunt pe site-ul CNCSIS.
Condiţiile, eligibilitatea, performanţele profesionale sunt de bun simţ. Incet, încet, au ajuns în "sistem" oameni care parametrizează conceptul de performanţă academică, conceptul de cercetare.
Este foarte posibil să ne constituim într-un asemenea centru care să fie acreditat, poate...cu şanse de centru de excelenţă.Totul depinde de punctajul mediu pe membru al centrului. Bineînţeles că o mulţime de colegi vor dori să facă parte din centru. S-ar putea să fie ceva de genul "alegerii cărţilor" între aleşii şefilor şi tupeiştilor.Dacă "trebuie" să fie persoane multe în centrul de cercetare, vom avea punctaj mic. Dacă vor fi persoane puţine, dar minim zece, vom avea punctaj mare.
Problema mea este dacă mă va pofti cineva să constitui şi să organizez un asemenea centru ca fiind util facultăţii şi universităţii în viitor sau va trebui să îl organizez din proprie iniţiativă? De ce eu? pentru că am câţiva profesionişti în jurul meu.
Un singur lucru este cert: în orice situaţie nu am să ies bine. Dacă îmi vor spune şefii să îl fac, va fi al lor cu condiţiile lor, dacă îl fac din proprie iniţiativă ....s-ar putea să nu ne fie necesar.
Oare trebuie să rămânem o universitate de nivel minim? Oricum, lipsesc şcolile profesionale în domeniile industriale!...am mulţi colegi care se complac în a fi doar cadre didactice!

Niciun comentariu: