sâmbătă, februarie 27, 2010

Burse doctorale

Aseara, pe Radio InfoPro am ascultat o ştire legată de studenţii doctoranzi care nu şi-au primit bursele din luna octombrie 2009. Unii dintre acestia sunt in stagii de cercetare în Europa. Peste câteva zile este 1 Martie. Sunt 5 luni cu o bursă pe o lună! Unii au renunţat la locuri de muncă bine plătite. Ştirea a fost scurtă! Bursele se dau în baza unor proiecte cu finantare din Fondul Social European pe o perioadă de trei ani! E vorba de sute de studenţi de elită!
De această data nu am nimic cu cârmuitării! Acestia sunt,... pentru că noi i-am ales! Îmi este ciudă pe "A PATRA PUTERE", pentru care sunt mai importante crimele, accidentele de circulaţie, etno-botanicele, scandalurile cu demisii din partide. Avem încă o generaţie de elite care, cu certitudine, cândva va părăsi ţara! De ce? Pentru că un contract de bursă nu e respectat şi doctoranzii nu au nici un drept!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru articol !

Anonim spunea...

fiind doctorand cu frecventa pot confirma situatia, banii au fost virati in conturi abia in luna Mai 2010. Iar acum se pare ca bursele vor scadea cu 25% desi 66% din total sunt platiti din fondul social european.
cum poti sa ramai intr-o astfel de tara ?

Anonim spunea...

Acum este sfarsitul lunii septembrie 2010 si exista Universitati unde nu s-a primit bursa din februarie 2010.Ce se intampla oare cu fondurile europene ?
Contractul semnat stipula o serie obligatii insa ele nu sunt respectate .