sâmbătă, decembrie 10, 2005

URAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

URAAAAAAAAAAAAAAAAA! AM INVINSSSSSSSSSSSS!
IERI, 9 DECEMBRIE, ANUL DE GRAŢIE DOUAMIICINCI, LA SPECIALIZAREA TCM, ŞI DISCIPLINA TCM ŞI-AU PREDAT PROIECTUL 2 STUDENŢI!
DE CICISPREZECE ANI URMARESC UN ASEMENEA OBIECTIV! IATĂ-L REALIZAT!
De 15 ani imi tot bat capul, cum sa gasesc o solutie, astfel incât studeţii din anul V TCM, sa isi predea proiectul inainte de Anul Nou! Intotdeauna se gaseau motive pentru a amina predarea pâna în prima zi de sesiune! Uneori chiar şi mai târziu! Vedeam studenţi buni, care nu mai faceau faţă! Ei nu se puteau multiplica la indigo! Se aglomerau! Aşa că îşi buşeau colocvii, examene sau nu intrau la examenul de TCM!
Ani de zile le-am explicat ca timpul are o singura direcţie! Le-am mai explicat şi problema ajutoarelor: adică, dacă un frizer te tunde în 30 de minute, 6 frizeri , nu te pot tunde în 5 minute! Nimic nu a mers! Stim că de sărbători "nici iarba nu creşte", dar proiectele!
Aşa că, anul trecut mi-a venit ideea să le dau tema mai repede cu un semestru! Trebuiau să predea o parte din proiect, pentru a intra in examenul de TCM, portia de anul IV! Cei care au predat proiectele la nivel parţial, au intrat în examen! In fiecare proiect, erau greseli,...majore! În schimb am fost mulţumit pentru faptul că isi cunoşteau problema şi au ajuns şi depăşit o faza de evoluţie, ...specifică celor care fac proiecte: faci proiectul cu greşeli, pe urma apărem noi profii si facem orientarea, dirijarea....
A fost suficient ca să se câştige 3-4 săptâmâni! E mare bucuria! Cei doi studenţi, sunt sub coordonarea mea la licenţa! Pentru ei e un avantaj fundamental în lupta cu timpul!
Oare e bine ceea ce am făcut?

Un comentariu:

boyarul spunea...

Da. Cu siguranta.