duminică, mai 15, 2005

Dupa referate

Liniste totala pe blogurile de colaborare cu studentii mei.
S-au petrecut multe intr-un timp scurt.
Cu certitudine au aparut nemutumiri. E normal! Eu sunt profesor si colaboratorii mei sunt studenti! Intre studenti si profesor nu poate fi nici odata armonie. E o lege a sistemului educational!
Intotdeauna trebuie sa existe o masa verde la care se sta fata in fata.
Nemultumirile au putut fi cauzate de multe:
a.)Termenul anuntat de finalizare si sustinere a referatelor: 14 aprilie 2005; referatele au fost sustinute de 10 studenti in 17-18 mai 2005.
b.)Dupa "inchiderea pravaliei", 4 studenti care nu au participat la prezentarile din 18 mai, mi-au solicitat posibilitatea prezentarii referatelor. Le-am promis ca sacrific cite doua minute la curs. Cu certitudine pentru unii studenti a fost un soc.
c.)Nu am laudat pe nimeni. Citorva studenti le-am prezentat punctele slabe ale prezentarii.
d.)Am solicitat activitate cu intrebari intre studenti!
e.)Am anuntat ca din referate se vor pune intrebari in chestionarul pentru examen!
f.)Initial am afirmat ca cei care pun referate pe blog nu mai fac sustinere! Ulterior am anulat aceasta decizie, pentru ca doar citiva, (2-3) au citit complet instructiunile si stiau ce trebuie sa faca!
g.)Alte o multime de puncte de vedere unilaterale!

La asemenea abateri de la linia initiala, cum sa nu fii un "student suparat"! Eu as scoate blogul studentilor suparati!
Nimeni nu ar mai intra pe blogul cel nerezonabil! Ce mai?! Poate ca este mult mai bine sa fii un cadru didactic normal! Dormi mult mai linistit! Nu pierzi vremea cu/pentru studenti. Tii cursuri,... te duci acasa,... vii si sustii examen,....cine e, e,.... cine nu e, ....nu e si gata!
Urmeaza cursul festiv de final de studii......si peste 10 ani, urmeaza intilnirea de 10 ani! Cea de 20 de ani nu cred ca o mai prind!

Ar fi minunat daca vreun student mi-ar spune ca merge Internetul in camin. Am spus "doar sa imi spuna"!
Ar fi fost minunat daca cel putin unul din studentii mei de TCM ar fi facut o recapitulare cu prezentarea referatului, asa cum le-am recomandat!
Ar fi minunat daca unul din studenti ar fi fericit ca a participat la un experiment prin care a cistigat cunoastere!
Ar fi minunat daca egoistii si-ar aminti ca in data de 14 aprilie doar un singur referat era postat pe blogul "Studentii mei de TCM"! Si atunci a trebuit sa mai ofer sanse!
Ar fi minunat daca cel putin unul din studenti poate recunoaste ca la viitoarea prezentare, poate cea de la licenta, stie cum sa isi prezinte lucrarea!
Ar fi fost minunat daca cel putin unul din studenti ar fi citit complet, toate referatele, de la cap la coada!
Ar fi fost minunat daca cel putin unul din studenti ar fi pus 5 intrebari de specialitate pe blogul cu referate!
Ar fi minunat daca cel putin unul din studenti ar fi convins ca prin acest experiment a crescut cu o forta imensa!
Ar fi minunat daca cel putin unul din cei care si-au prezentat lucrarile a ajuns la concluzia ca astazi e mai stapin pe el decit acum o saptamina!
Ar fi minunat sa stiu ca de miine iar trebuie sa sacrific 2-3 ore pe zi pentru relatia mea pe blog cu studentii!
Ar fi minunat daca studentii mei ar sti ca stiu multe, dar ca unii sunt mai tari, iar altii le urmeaza! Intotdeauna va fi un "intiiul", cel mai bun! Eu nu pot sa il stabilesc si ma feresc de asemenea decizii. Toti profesorii il vom stabili..... prin suma tuturor rezultatelor.

Asa cum m-am definit, in nerezonabilitatea mea ......va pot oferi doar mediul de a va manifesta, un mediu putin mai neobisnuit.
Nu pot decit sa va stimulez pentru propria voastra valoare. De laudat sau de recunoscut valoarea voastra o sa o fac doar de citeva ori! In nici un caz nu o sa o fac des!
Nu asteptati de la mine decit vectorul prin care va manifestati valoarea! Este vorba de valoarea voastra proprie, pe care o construiti pentru voi insiva, pe care nimeni nu o mai poate lua de la voi.

Au fost prezentate 10 lucrari, de catre 10 studenti. Totul a fost un experiment reusit! Toti cei care ati prezentat lucrarile pe blog sunteti prezentati pe blog, in imagine, nu nominal. Cu o singura exceptie, pentru care imi cer scuze! Va felicit pe toti cei care ati participat. Cu toate acestea mai avem multe de finisat.
Trenul merge inainte. Doi dintre dumneavoastra sunt invitati sa prezinte lucrarile la Sesiunea Studenteasca de Comunicari Stiintifice, dar in alt format de prezentare.
Nu o sa mai permit nimanui sa afirme in fata mea ca sunteti o generatie de slaba calitate! Sunteti niste forte, care aveti nevoie de: nerezonabili, de trenuri, de locomotive, de picioare la poponetz, de chinuri, de pus la treaba......
....numai asa cred ca veti putea fi multumiti cu adevarat mai tirziu!
Apropo! Cred ca printre voi sunteti 2-3 care sunteti bolnavi,......bolnavi de boala blogului!!!
Hehehe!

5 comentarii:

melian ciprian spunea...

Adevarat domnle profesor acum suntem putin mai stapini pe noi...din pct.meu de vedere a fost benefica pt.noi toti aceasta prezentare sincer am avut ceva de invatat si e bine pt noi toti .Am iesit putin din tipar si am facut ceva NOU.

designdap spunea...

Buna ziua d-le profesor, daca nu va suparati, puteti preciza care sunt cei doi studesnti care vor fi prezenti ca acea conferinta, si care sunt cei 2-3 studenti "bolnavi" de "virusul bloggurilor", scuzatimi "nerezonabilitatea". Sunt doar curios.

designdap spunea...

P.S. Vreau sa va felicit ca sunteti profesorul care ne-a dat in sfarsit incredere in noi, vreau sa va felicit pt. ca ne-ati deschis ochii, va felicit pt ca existati si sunteti printre noi. VA MULTUMESC !!!

*** PREA MULTE CUVINTE NU ISI AU ROSTUL DAR LAUDELE NU POT FI OCOLITE :) ***

muresan d spunea...

Imi place partea cu..."De laudat sau de recunoscut valoarea voastra o sa o fac doar de citeva ori! In nici un caz nu o sa o fac des!" e exact ca intr-o relatie de... iubire... daca afla celalalt cat de mult il iubesti atunci totul s-a pierdut...Oare profu' nostru nerezonabil chiar ne iubeste!? sau e o "iubire" strict profesionala?

Muffa spunea...

" Poate ca este mult mai bine sa fii un cadru didactic normal! Dormi mult mai linistit! Nu pierzi vremea cu/pentru studenti. Tii cursuri,... te duci acasa,... vii si sustii examen,....cine e, e,.... cine nu e, ....nu e si gata!".Domnule profesor!Sa nu credeti ca noi nu apreciem acest lucru.Il apreciem cu VARF SI INDESAT.Va suntem inca dintr-un prim semestru (de cand ne cunoastem) alaturi.Mai gresim si noi ce e drept.Doar suntem oameni.De aia dumneavoastra sunteti NEREZONABILUL.Taxati-ne cand este nevoie.Ne-am apropiat de dumneavoastra mai mult decat am facut-o fata de alti profesori cu care am trecut printr-o materie de un an.
Intalnirea de 20 de ani nu o sa o mai prindeti din simplul fapt ca are sa trebuiasca sa stati cu STRANEPOTII acasa.Doar asta poate fi cauza.Altfel nu ne explicam nici un TCM-ist de ce nu ati face-o;).Va dati seama ca daca ,Doamne ferese,ati "trece in lumea umbrelor",umbra s-ar face si in sufletul nostru.Am fi cata frunza si iarba pentru dumneavoastra.Nu ca o spun ca si "pupat in fund" insa.....sunteti CEL MAI IUBIT PROFESOR.Sa nu credeti ca daca un alt profesor ar avea blog,ne-am muta vorbele "CEL MAI IUBIT PROFESOR"in alta parte.Mai exact:sunteti "cel mai iubit dintre profesori".Poate vom ajunge sa va dam rolul principal in "cel mai iubit dintre pamanteni" cu timpul.
"Ar fi minunat daca unul din studenti ar fi fericit ca a participat la un experiment prin care a cistigat cunoastere!".Domnule profesor.Unul e prea putin si toti ...prea mult.Insa ...dupa calculele mele....13 studenti nu se considera ghinionisti ca fac acest total de 13!Acest numar isi pierde insemnatatea de ghinion si se transforma in fericire si noroc("noroc ca sunt si eu printre cei 13" cred ca isi spune fiecare student din cei ce au prezentat).Daca Isus avea 12 apostoli....dumneavoatra l-ati intrecut.Si......cred ca numarul are sa creasca treptat pana la sf. semestrului.
"Ar fi minunat daca cel putin unul din studenti poate recunoaste ca la viitoarea prezentare, poate cea de la licenta, stie cum sa isi prezinte lucrarea!".NU UNUL poate sa recunoasca asta.TOTI o pot recunoaste.A fost ceva frumos si NOU.Observam folosirea cuvantului "minunat" mai mereu cand vorbiti despre noi(intr-un context sau altul).Un lucru am vrea sa va spunem:Dumneavoastra sunteti MINUNAT!Noi doar pasim dupa dumneavoastra.
"Ar fi minunat daca cel putin unul din studenti ar fi convins ca prin acest experiment a crescut cu o forta imensa!"Eu recunosc,Muresan recunoaste,Crainic recunoaste,Melian recunoaste,Marius recunoaste,Garofita recunoaste..........pana la ultimul.
Va multumim pentru nerezonabilitatea dumnavoastra;).Continuati tot asa si nu uitati ca am sari si in foc pentru dumneavoastra.(doar pentru dumneavoastra).Stim ca v-ati sacrificat timp mult peste cel cerut pentru noi si precis o veti mai face.Promitem sa nu ramanem datori.Noi nu suntem IUDA.