duminică, octombrie 30, 2011

...la robotzi

Se zice că parlamentarii si-au luat miniconcediu de ...Ziua Morţilor! Se zice că toamna aceasta şi-ar fi votat doar cheltuielile pentru anul viitor! Restul legilor ar fi încă pe rol! Guvernul este cum este şi face ce poate...în vreme de criză. În zona academică se cer lucrări cotate ISI pentru conferenţiari şi profesori! Restul nu mai conteaza! Să dea norocul peste cei care au hotarât acestea să fie operaţi de prostată (când le vine rândul!!!) numai de medici care au învăţat numai cu profesori care au făcut...numai lucrări cotate ISI! ...şi să se urce în trenuri, automobile, avioane şi vapoare fabricate de ingineri care au fost învăţaţi numai de profesori cu lucrări cotate ISI!
Oare se va gândi cineva că în unele domenii, ca să ştii, ar trebui să şi faci, nu numai să scrii! Experienţa practică este luată în derizoriu de cei care ne monitorizează activitatea. Acest aspect este luat în considerare doar de profesionişti. Oare înainte de a fi profesor universitar nu ar trebui ca mai întâi să fii un bun profesionist?
Personal, fac un apel către cei care sunt sau vor să devină cadre didactice universitare! Îi învit să stea aproape de practicarea profesiei, pentru că numai atunci vor avea credibilitate adevărată în faţa celor pe care îi pregătesc pentru o profesiune! Da! E nevoie şi de lucrări cotate ISI, la fel cum este nevoie de o adevărată experienţă practică pentru a fi un profesionist care să-şi poată permite să-i pregătescă pe alţii pentru o profesiune.
....dar până se vor mai trezi cei de "cârme", ...să mai vizionez un episod cu "Robotzi" făcut de cei de la "Creative Monkeyz". Sunt minunaţi!
Vă recomand să vă destindeţi puţin!

5 comentarii:

Anonim spunea...

O intrebare.
Merita sa fi profesor ?

Nerezonabilul Profesor spunea...

Daca ai o activitate minimala, doar pe linia de plutire, merita sa fii profesor! Daca doresti sa muti muntii sau cateva pietre ...si sa ramana ceva dupa tine, te alegi doar cu satisfactia unei realizari, ca un fel de implinire. In rest...financiar, recunoastere etc....poate,... dupa ce treci nefiinta! :)

INCERTITUDINI spunea...

Și , mai ales, dacă scrii „să fii„ corect!

Nerezonabilul Profesor spunea...

Draga Inceritudini,nu am vrut sa critic "Anonimul", dar cred ca trebuie sa incercam sa ne conservam limba, ...chiar daca gresesc si eu, trebuie sa accept ca am gresit si sa incerc corectarea!!!!:)

Alex Hticas spunea...

La multi ani! multa sanatate si un an nou fericit cu multe impliniri !