miercuri, februarie 09, 2011

IMMUM

IMMUM (Întreprinderea Mecanică de Maşini şi Utilaj Minier) Baia Mare a devenit o sintagmă locală ca punct de reper spaţial: trasee troleibuze, locuri de contact, directie de mers, loc de muncă în CV-uri etc.
Am googlerizat "IMMUM Baia Mare" şi am dat de 1270 articole!
De fapt, a fost o uzină, cu peste 6500 angajaţi, unde mi-am desăvârşit şi eu jumătate din viaţa profesională, perioadă de acumulări de valoare practică, experimentală, tehnologică şi managerială. Fără această perioadă de 19 ani de practică în IMMUM, astăzi nu cred că aş mai fi reprezentat ceva valoare pentru cei din jur, sau pentru mediul academic tehnic.
Ce înseamnă pentru mine IMMUM?
Iată răspunsul: reductoare planetare, ciururi şi site vibrante, concasoare, instalaţii de sablare, echipamente pentru epurarea apelor uzate, dumpere, schip-uri, transportoare cu bandă, elicoidale, cu lanţuri şi cu racleţi, trolii de mină, mese vibrante, mori de micronizare a materialelor, maşina de produs sârmă ghimpată, roboţii portal, celebrul oţel manganos de Baia Mare etc. Toate acestea sunt istorie tehnologică de Baia Mare. Poate pentru unii înseamnă vis! Să fiţi liniştiţi! Acestea s-au fabricat în Baia Mare. Şi nu ar trebui uitat IMUAS-ul, care şi el producea tehnologie.
Unii vor spune că e nostalgie după vremi trecute! Nici vorbă! E nostalgie după o viaţă de inginer plină de evenimente tehnologice!
Zilele acestea ne vom întâlni câţiva dintre cei care am fost prin primele linii ale vechilor ambiţii tehnologice din IMMUM Baia Mare!
Nu i-am învitat pe toţi! Nu am cum! Mulţi se vor supăra!
Dacă reuşim să ne adunăm nu voi avea grija acestor supărări! Peste 70 persoane au confirmat l că vor participa la această întâlnire. Ce va urma....von stabili împreună!

Niciun comentariu: