duminică, ianuarie 17, 2010

Doctoranzi cu burse dar fara burse

Doctoranzii mei, cu burse doctorale prin FSE, au primit un an si o lună bursa. Ultima bursă au primit-o pe luna octombrie 2009. Banii de burse nu ajung în universitate! Oare de ce?
Cei trei doctoranzi cu bursă, fiind studenţi performanţi aveau asigurate locuri de muncă în sfera privată, acolo unde competenţa te ţine în viaţă, nicidecum într-o instituţie publică, unde daca ai intrat e nevoie de hotarâri de guvern şi legi ca să fii pus pe liber, chiar şi pentru incompetenţă.
Doctoranzii mei au fost "fraieriţi" de conducătorul lor de doctorat, să apuce pe calea vieţii ştiinţifice şi poate a celei academice. Regret ceea ce am făcut. În loc de salariaţi care muncesc, sunt studenţi doctoranzi, performanţi, cu bursă, dar fără bursă!!!
Sunt vânaţi de firme cu potenţial! Nu ştiu ce să facă şi nu ştiu ce să îi sfătuiesc. Unul dintre ei ar trebui să plece în Franţa la un laborator specializat. Dar dacă nu primeşte bursa, ce decizie să ia? Sau dacă pleacă şi nu i se pune bursa pe card,...cu ce trăieşte?
Până acum două luni am avut alegeri!
Oare avem buget?
Oare ce să facem? Oare suntem destul de înţelepţi? Dacă suntem înţelepţi, de ce ne batem joc de cei care trebuie să ajungă în locul nostru? Le spune cineva ce să facă? Le spune cineva ce e bine şi ce e rău? ....sau pot să plece din ţară? Nu m-ar face de ruşine!

7 comentarii:

Anonim spunea...

La nicio universitate din tara nu au ajuns aceste burse ptr doctoranzi!

Anonim spunea...

1. eu ma mir doar ca Romania mai exista. In tara asta se intampla anumite lucruri care sfideaza aproape si legile fizicii...asa ca, sa nu ne mai miram ca nu ajung banii...probabil o sa ajunga...in buzunarele unui demintar
2. ca fost absolvent al IEDM...lucrez ca negru pentru salar de gunoi...CV depuse in 15 mii de locuri...cautati de dracu dar se pare ca nici de el. Practic oriunde am fost cu CV cand au auzit ce am terminat mi-au ras in fata. Asa ca va rog eu mult, generatia actuala sa nu ii mai incurajati cu "veti vedea ce cautati veti fii.... ce profil de viitor etc. " pentru ca vor avea aprte de un "cap in perete" dupa licenta...asta daca nu au pile, caci cu pile se rezolva orice, chiar teste psihologice unde se castiga mai multe abilitati decat a avut chiar Hitler si Stalin impreuna. ( valabil tuturor cadrelor universitare)
3. da...raman din nou anonim! nu doresc sa se vorbeasca despre mine in universitate acesta fiind unicul motiv pentru care prefer sa pastrez anonimatul, oricum unii profesori care intradevar m-au cunoscut citind aceste randuri stiu deja de multa vreme cine sunt!

Mircea Lobonțiu spunea...

Draga Anonim,
Astazi caut inginer absolvent IEDM pentru dezvoltarea de proiecte produse noi. In acest domeniu lucreaza inca trei absolventi IEDM, si nu pe bani putini! Satisfactiile profesionale sunt foarte mari! Unul din acestia este director executiv. Mai am nevoie de o persoana pentru o pozitie de coordonare in domeniul financiar pentru activitati industriale! Deci: daca ai competente pentru unul din aceste posturi, trimite-mi un CV. Nevoia de ingineri e mare! Dar daca ei doresc doar sa trimita CV-uri aiurea sau in domeniul pur contabil si sa lucreze ca negrii, este treaba lor. Pe toti cei care mi-au demonstrat ca au competente, i-am recomandat cu caldura in firme si posturi cu perspectiva! Doar doi mi-au tras clapa! In rest, sunt citeva zeci de absolventi recomandati! Daca dumneata consideri ca acestea sunt pile,...ei bine...numeste-le pile! Dar ma mandresc cu toti cei pe care i-am recomandat, TCM-isti si IEDM-isti!

Anonim spunea...

alt anonim...tot din fostii IEDM

"si marmota invelea in folie usor ciocolata...."

Anonim spunea...

:))) hahahaha

Mircea Lobonțiu spunea...

Dragii mei anonimi de IEDM!
Daca doriti un loc de munca si aveti competente, va rog sa ma cautati, ca este de lucru pentru ingineri cu competente!
Daca doriti doar sa criticati, ca niste "blatisti" care stau pe margine, e treaba voastra! Eu va respect la fel de mult! Sa stiti ca primesc lectii de la cei pe care i-am recomandat si astazi au rezultate profesionale remarcabile! Si fiti siguri, invat de ei cat pot! De la voi as avea de invatat doar sa ma vaiet! Sunt alaturi de voi si astept sa ma contactati! Poate e o shansa?

Vasile Topac spunea...

Si eu sunt un doctorand (fost bursier) la Univeristatea Politehnica din Timisoara. Am plecat de la firma unde lucram, dar pentru ca dupa o perioda de studiu ca si doctorand cu bursa nu am mai primit banii, nu mi-am permit luxul sa traiesc doar din pasiune, am revenit in industrie, iar doctoratul a ramas pe locul 2. Binenteles ca activitatea mea de cercetare a scazut dureros de mult, dar asta e, nu am de ales. PS: la noi a fost o poveste si mai complicata, care nu mi-a mai permis sa raman la varianta de doctorand cu bursa, si am fost trecut din regimul de "bursier" in regimul de doctorat cu taxa, deci trebuie sa-l si platesc...