marți, aprilie 29, 2008

Uf!

Iată câteva puncte de vedere privind calitatea învăţământului la universitaţile particulare! Studenţii mei făceau într-o zi mishto de mine că nu ştiu cum se dau examenele la unele facultăţi private! Cică, fosta colegă de liceu a unuia dintre studenţii mei, care era cea mai slabă la matematica din clasă, a luat o notă peste 9 la matematică, la o universitate privată. În viaţa ei nu a avut aşa notă în liceu, doar la ...Universitatea.....!Cică dai examen pe calculator! Intrebarile curg succesiv! Fiecare întrebare, cică, are un răspuns! Unul corect şi unul incorect! Dacă ai bifat cumva raspunsul încorect, calculatorul este setat să îţi recomande: Mai gândiţi-vă! După care acceptă o nouă selectare, care bineînţeles nu poate fi decât ....răspunsul corect!
Ce parere aveţi! Necazul este că nu mai îmi amintesc despre ce universitate privată e vorba!!!
Le-am recomandat studenţilor mei să îşi aleagă o asemenea universitate! Mi-au răspuns că preferă să îi chinui eu!
Oare de ce?

Un comentariu:

mE spunea...

Am citit azi un articol interesant, pe urmatoarea adresa: http://www.gardianul.ro/
Articolul se numea:
"Fabrica de studenti. Promovabilitatea in facultatile romanesti este de 99 la suta"
Dezbate marea problema a facultatilor romanesti si promovabilitatea.
Din cate tin minte, la UNBM, la TCM si nu numai, intotdeauna promovabilitatea a fost undeva sub 50%, cateodata cu mult sub!
De ce? Pai, unora nu le-a placut, altii au plecat la lucru in tari straine, altii au picat examene prea multe si au renuntat, unii au picat examene, au repetat ani si au plecat, altii au "indurat", au picat examene, au repetat ani daca a fost nevoie, dar la capat au ajuns intr-un final, iar altii au invatat pur si simplu si au terminat.
Eu fac parte din cei care au picat examene, au luat examene si au ajuns la capat!
Si ma bucur ca am reusit.
Grazie domn' profesor pentru "suturile-n fund"!