duminică, februarie 24, 2008

Blogosfera romaneasca

Am încercat să schimb puțin fața blogului meu! Colac peste pupăză, am pierdut legătura cu contorul de la Sitemeter si legătura cu Tehnorati. Cea cu Tehnorati am restabilit-o. Rămâne să rezolv problema cu Sitemeter, unde eram cu contorizarea pe 18.000 și tare ma mulțumea chestia asta!
Săpând ...pe ici și pe colo...am dat de Roblogfest și Blogbrowsing şi chiar pe Twitter. Lucruri bune şi faine! Și...m-am și băgat și eu..., poate ...ca să mă bag în seamă, să fiu si eu membru, să mai sap și să hălăduiesc prin alte bloguri.
Imi amintesc că prin 2005, eram puţini! Gabrielia făcea lecţii on-line de blogging cu noi. Am păstrat încă urmele pe Zbor, blogul meu de debut.
Presa era împotriva blogurilor! ...politicienii făceau doar politichie (sau așa credeam noi - ca norocul ca sunt bloggerii pe faza), ziariștii scriau ziare ...,de Gugăl și de căutări pe el știau puțini...Mulți nu știau de "dotcom-uri" şi cum se facea reclamă pe ele....Acum fiece om de presă işi susţine brandul cu un blog! Posturile radio şi TV ...la fel! Politicienii nu ar fi trendy fără un blog...
Aşa că lumea a evoluat și a evoluat și în "blogosferă"! Unii ...cei de litere...se cutremură la scrierea unor asemenea cuvinte pe care le consideră lipsite de armonie lingvistică!
Ei! Ce mai! Am dat şi eu iama prin câteva adrese şi m-am pus pe citit!
Finalul:
1. Cred că în Bucureşti se scrie pe blog altfel decât în restul ţării.
2. În Bucureşti este o luptă pentru a-ţi crea o imagine, un brand personal și totodată de susținere a locului de muncă (ziar, post TV)..., unii fac pe durii, pe genialii, superdestepti ...Există o mulţime de metode de a fi in centrul atenţiei şi de a fi considerat "cool" şi "tare" în blogosferă.
3. Sunt şi bloguri ...domoale, liniştite, care îţi umple sufletul!
Poate fi o idee pentru un studiu privind trăsăturile caracteristice blogurilor...., poate că trebuie să se nască altceva, deoarece se întâmplă ceva la fel ca şi în media: importanţa scandalurilor, împortanţa politicii, a micilor şi marilor josnicii, importanţa criticilor...Şi nu cred că acestea trebuie să fie modelele!
Cineva îmi spunea aseară că cei care se pun pe criticat intr-un domeniu, sunt refulaţii care nu au făcut nimic în acel domeniu...
Este super să fii citit de cât mai mulți. Există scheme pentru a-i atrage...scheme, soluţii de promovare! Da! Dacă ulterior introduci reclame care aduc și bani! Nu pot decât să îi felicit pe cei care fac bani prin reclama pusă pe blogurile lor pentru motivul că sunt foarte vizitați! Hehehehe!
Mă gândeam la "fetele" de pe şoseaua de Satu Mare, care te privesc cu insistenţă când treci pe lângă ele. Şi ele sunt văzute de foarte mulţi automobilişti! Unii se opresc! La fel şi cu blogurile cu reclame! Unii intră pe blogul tău cu mare obrăznicie, nici nu poţi să fii bucuros că ai primit o vizită. Deci ...suntem în blogosferă bloggeri de toate felurile!
Poate greşesc! Acuma înţeleg de ce "Lectorul" nu îți mai dă voie să intri aiurea pe blogul lui. Poate că aşa apar blogurile de circuit închis! Trebuie să reflectez asupra problemei.
Şi ce minunate sunt blogurile care adună lumea, care informează, care te liniştesc, care iţi încântă ochii, care fabrică stări de spirit, armonie stare de bucurie sau îţi oferă chiar soluţii!
Pentru mine ...orientarea scientizată a blogosferei românești porneşte de la Doamna Carmen şi de la Manafu!
Îmi rămâne întrebarea: "Oare eu ....pe unde sunt?"

Niciun comentariu: