marți, noiembrie 20, 2007

Inventatorilor

Ieri s-au dat la prefectură ceva diplome inventatorilor Maramureşeni, sau cu alt limbaj mai elevat "au fost premiaţi inventatorii". Prefectul, subprefecţii nu au fost prezenţi...Nici nu era nevoie! Atâta doar că unii din inventatorii maramureşeni au obţinut, prin străinătate, Medalii de Aur şi Argint şi poziţii recunoscute în tagma inventatorilor! (Hehehe! Dacă ar fi fost fotbalist sau fotomodel....hehehe...toată lumea ar fi vrut o poză cu dumnealui!)
Diplomele erau foarte faine! Au fost tipărite pe imprimantă! Poate secretara cu tipărirea nu a putut introduce fila ca lumea şi au iesit toate diplomele cu marginile aiurea! Puteau cere cuiva o ghilotină să le fasoneze ! Dar credeţi că merită? Sunt nişte amărâţi de inventatori şi trebuie bifată o acţiune pe hârtie!
Ce să facem! Ăsta nu e fotbal, nu e muzică, nu e crâşmă, nu e restaurant, nu e cantină, nu e magazin, nu e politică...unde se pricepe toată lumea! De ce să i se dea atenţie?
Inventica, cercetarea, inovaţia, transferul tehnologic...vă rog să mă credeţi, oameni buni, nu merită nici o atenţie! Doar atunci când vine cineva de sus...,de sus de tot, cu asemenea probleme sau de vine Vasilică Aporţii (adică Bill Gates) pe la noi prin Baie, poate, vom da importanţă unei asemenea probleme!...dacă iese ceva!
Aşa că:
"DRAGI INVENTATORI MARAMUREŞENI! DE ZIUA CERCETĂTORULUI ŞI PROIECTANTULUI VĂ UREZ SUCCESE, SĂNĂTATE ŞI PUTERE ÎN TOT CE FACEŢI!
ŞI PE VIITOR NU MAI MERGEŢI ÎN LOCURI UNDE NU SUNTEŢI TRATAŢI AŞA CUM MERITAŢI!"

Niciun comentariu: