miercuri, august 29, 2007

Pe Samothraki







Ieri am petrecut minunat! O zi superplină! Chiar dacă în Grecia sunt zile grele cu incendiile, viaţa normală îşi urmează cursul. Am făcut o vizită pe insula Samothraki!
Am lasat maşina în parcarea din portul Alexandroupolis, am luat ferryboat-ul din imaginea de mai sus. După doua ore şi jumătate am ajuns pe insula Samothraki, care se desluşeşte în aburul de deasupra mării. Aici ne-am găsit patru români, care voiam să vizităm câte ceva. Am închiriat o maşinuţă, Nissan Micra şi am câştigat dorita independenţă în spaţiu şi timp. Ne-am umplut de bucurii şi satisfacţii, mai ales că puneam piciorul pe acolo pe unde s-au cunoscut părinţii lui Alexandru Machedon. Vestigiile vechii Elade sunt multe şi faptul că pui piciorul pe acolo pe unde cu certitudine au călcat oameni minunaţi ai civilizaţiei îţi creează o stare anume.
Am poposit în Chora, capitala administrativă a insulei şi bineinţeles că ne-am potolit foamea cu specialităţi greceşti la Taberna "1900".
Ne-am retras spre port, unde aşteptînd ferryboat-ul am prins un minunat apus de soare, iar la o oră după ce nava a pornit am prins Luna plină deasupra mării. A fost minunat! O zi plină!
Vor urma mai multe imagini pe Clepsidra cu gânduri!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Se cauta bloguri de Maramures!
Pe www.maramureseni.ro

Mircea Lobonțiu spunea...

Da, sunt multe bloguri de Maramures!