joi, august 31, 2006

Prin Germania

Am fost câteva zile prin Germania! A fost o ieşire pur privată! Dar nu cea mai elegantă călătorie! A fost un "dus" cu autobuzul de EuroLines şi un "venit" cu maşina cu Dan Miclauş, student la noi, la matematică, care a finalizat anul universitar la Clausthal pe o bursă Erasmus ( că avem şi noi studenţi minunaţi, de forţă).
Am fost două zile întregi pe Valea Wupperului (Wuppertal), acolo unde tramvaiul merge agăţat şi i se spune Schwebebahn, şi o zi la Universitatea Tehnică din Clausthal, la o întâlnire cu profesorul Bracht pentru dezvoltarea unei colaborări şi cu unul din foştii mei studenţi, Vasile Pustai. O după amiază, am petrecut-o într-un minunat orăşel mineresc, Goslar, unde se petrecea o sărbătoare mediavală.Voi posta citeva poze proprii in continuate. În Goslar, am fost ameninţat de un soldat cu tăierea capului! M-am supus şi în final am scăpat! Doamne! Oare cum o fi fost pe vremuri?
Am fost în laboratorul de RealitateVirtuală a Universităţii Tehnice din Clausthal. Un domeniu interesant pe care l-am încercat la o scară mai redusă cu unul din studenţii mei, Vlad Diciuc! Aş vrea să o continuăm, chiar dacă astăzi nu avem piaţă în România. Ca întotdeauna, la noi, piaţa pe tehnologie este în urmă. Şi de obicei am abordat problemele când nu era piaţă! Greşeală mare! Aşa am păţit cu multe abordări în ultimii 16 ani. Dar cine ştie....Avansul tehnologic în Germania este mare, pentru ca există încredere în necesitatea creării unui avans tehnologic....Oare la noi cine are încredere în aşa ceva....mai mult decit în beneficiul care poate ieşi din afacerea de miine?

Niciun comentariu: