miercuri, iunie 08, 2005

Despre cunoastere

Zilele trecute am avut o convorbire telefonică cu unul din foştii mei colegi din uzină. Acum este director tehnic la o firmă privată aflată într-o puternică expansiune şi dezvoltare, aşa cum ar trebui să fie o grămadă de firme româneşti. Discutam despre viitorul generaţiei tinere, despre o nouă ierarhie a valorilor, despre intrarea într-o nouă zonă de cunoaştere, în care generaţiile mai vechi avem mai greu acces. Este manager! A facut o afirmaţie demnă de reprodus: "Dragul meu, nu mă îngrozeşte faptul că nu ştiu să fac, ci faptul că nu voi şti ce să cer!".
Un asemenea manager este demn de toată lauda! Sunt sigur că va căuta întotdeauna să cunoască ceea ce este de cunoscut!

4 comentarii:

aiureli.ro spunea...

Ar fi bine ca managerii din ziua de azi sa inteleaga ca daca vor sa invete ceva sa mai dea tarcoale si prin generatia tanara... iar daca o sa ajungem candva sa ii "dam jos" sa nu se supere prea tare pe noi... sa inteleaga ca in noi e viitorul si sa dispara conceptia de tanar=ratat cu care nu poti face nimic!...

Dan spunea...

Bine spus colega.In ziua de astazi toti ne cred niste ratati.Ar fii cazul sa schimbam ierarhia asta care deja este invechita.Romanii au in "mintea"lor o idee fixata ca aceea ca cei batrani sunt intelepti iar cei tineri prosti.Se vede cum ne este condusa tara de cei intelepti.Si apropo daca noi suntem "prosti" tine-ti cont de asta: NU TE PUNE CU PROSTUL CA ARE MINTEA ODIHNITA.

Muffa spunea...

Asa,Danila!Eu nu ma compar never cu batranul.Nu are rost.La mijloc e ceva de genul:"nu conteaza cat de lung am parul/important e cat si cum gandesc".Deci....o adaptam zilelor noastre si tot pe acolo bate.Daca tinerii sunt prosti atunci...."no future",nu?Inseamna ca am ajuns la "sfarsitul" tehnologiei.Nu mai este ce sa se invanteze si...ne-am lua dupa lunatici care spuneau ca toate-s noi si vechi sunt toate sau nimic din ce s-a inventat nu este nou.Ele au mai fost inventate odata.Pai....cum asa?Acea idee a fost uitata in timp si ne-am adus aminte de ea doar datorita faptului ca am reinventat-o?Mie nu-mi prea suna bine "reinventat".Pare un paradox.(cred ca am avut un filmulet anti-batranesc in commentul asta.Dar.......NU-I BAI)

Anonim spunea...

Avem deosebita placere de va invita la cea de-a doua editie a conferintei "University of Bucharest Model United Nations 2008" (UBMUN 2008), care va avea loc in perioada 18-20 aprilie la Facultatea de Drept si de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti. Sunt invitati sa participe toti studentii, masteranzii sau proaspat absolventii interesati de o experienta de negociere, dezbatere si cunoastere mai aprofundata a mecanismelor ONU.
Noutatea de anul acesta o constituie posibilitatea ca o parte din staff-ul conferintei sa fie selectat printr-un process de aplicatie. Daca esti interesat sa deviii moderator al unei discutii dupa regulile ONU aplica pana la 24 februarie 2008 si vei avea sansa unica de a conduce un comitet de pana la 100 de oameni. Deasemenea, poti aplica ca delegat pana la 15 aprilie 2008
Deasemenea, poti aplica pentru pozitia de delegat (reprezentant al unui stat membru ONU), pana la 15 aprilie 2008.
Limba oficiala va fi engleza. Tinuta va si una formala-casual. Toti participantii vor primi un atestat de participare, pe langa care pot castiga si diploma pentru cea mai buna delegatie. Nu exista taxa de participare.

Pentru mai multe informatii vizitati siteul nostu www.ubmun.fspub.ro sau scrieti la ubmun@fspub.ro.

Valentin Stoian