sâmbătă, aprilie 28, 2007

Oare

De câteva săptămâni mă tot gândesc de ce oare nu am comentarii la posturile mele?
Mie mi se par interesante ultimele posturi!
Dar poate că sunt imense prostii!?
Totuşi sunt urme că unii se opresc mai multe minute asupra blogului! Cine ştie!
................................................................
Poate ar trebui să ma apuc de fotbal,...sau poate...de politică?
De asta o să mă apuc, doar atunci când Constituţia va prevedea alegeri uninominale pentru Parlament, să ştiu pe cine aleg! Să ştiu pe cine să blamez la o adică!
Dar de ce să se impună responsabilitate nominală asupra unui reprezentant al nostru, al "prostimii"? Dacă responsabilitatea e în oala mare a unui partid, ca alegător nu te poţi bate cu partidul! Şi parlamentarii ştiu, ...ar trebui să fie mai responsabili dacă ar fi aleşi prin vot uninominal! Dar ce? Au dumnealor nevoie de asumarea răspunderii şi de probleme de responsabilitate? Nici vorbă!
Pai,...atunci de ce să îi votez şi eu! Nu mai merg la alegeri!
Dar la referendum, mă duc! Mă duc, pentru că trebuie să ajung la o clarificare privind viziunea mea despre cele ce se întâmplă! Pe urmă gata! Doar când vor fi voturi uninominale!
........................................................................
Nu sunt de acord nici cu ideea de a-mi alege nişte reprezentanţiîn Parlament, care să aleagă Preşedintele, ....pe baza unor înţelegeri, bineînţeles, manipulate! Hehehe! Când aleşii vor alege Preşedintele, cu siguranţă vom putea ajunge la similitudini cu vremile, ....nu de mult apuse!

Oare ce e de făcut?

joi, aprilie 26, 2007

Dragi Nerezonabilonautzi

Ieri, 25 aprilie 2007, mi-am petrecut ziua în Bucureşti! Fonduri Structurale pentru Resurse Umane..., Cercetare pentru Doctoranzi..., Structuri de Cercetare Doctorală şi Postdoctorală..., etc....lucruri pe înţelesul meu!
Dar.....
Am rugat 11 taximetrişti din Gara de Nord, să ma ducă repede repede la Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului.....Abia al 11-lea m-a dus! Restul aveau cu totul alte perspective şi direcţii de activitate! Oare de ce stau sa aglomereze Gara de Nord? Se mai întreabă cineva? Domnul Videanu, în haine aiurea, ar fi dus de la gara cu taxi-ul unde doreşte domnia sa? Poate da! E bucureştean! Dar ....noi...."provincialii"?
Mi-am rezolvat trebile...şi m-am aşezat pe o bancă în părculeţul din spatele Palatului Regal, să mănânc sandviciurile puse de "nefasta" mea.....că nu dau bani pe aiurelile de Bucureşti! Se uita o doamnă ...profesoară de Bucureşti (că doar m-am întâlnit cu dumneaei) ca la ULTIMUL MILOG DE PE PĂMÂNTUL BĂRĂGANULUI!
........................................................................................
Văzând cele spuse mai sus ,...mi-am luat ziarul meu..."Gândul", că şi aşa ...pentru mine nu gândeşte nimeni!
Bucuria cea mare a fost să dau de articolul "O ora de neliniste si umilinta pentru bloggerii francezi la alegerile prezidentiale"....
Şi am dat de Karl Zero, un tip tare dur în raporturile cu viaţa! Ce mai!
Tare îmi e că acest articol nu a trecut prin mâna lui Cristian Tudor Popescu! De ce? După titlu! Cu tot titlul, nelalocul lui, articolul mi s-a parut foarte important! Autorităţile franceze se tem de ceea ce poate deveni bloggingul! Este primul semnal de manifestare a puterii bloggerilor! Poate că titlul articolului este umilitor pentru bloggeri, dar continutul nu! Articolul recunoaşte că bloggerii devin puternici! Mass media ,...cred că trebuie să îşi ia adio, de la ceea ce se numesc....a patra putere! Dar nealeasă de nimeni!
Bloggingul, va deveni puterea adevărată, care nu se câştigă prin anunţuri mortuare, care nu se câştigă prin reclamă, care nu se bazează pe aparteneţa şi subjugarea politică!
Chiar mă gândeam că în urmă cu câţiva ani bloggingul era foarte blamat de mass media! Acum, întreaga mass media are ca suport câte un blog. Ziarele, unii "maeştrii" ai cuvântului ...au câte un blog, ca să îşi menţină brandul! Fain, tare fain! Parcă văd, că în curând va apare o lege, prin care doar persoanele autorizate de ...un CNA...vor putea să ţină un blog!!:)) Asta ca să nu abatem cumva minţile oamenilor de la ceva directivă de urmat....
Azi am dat o googlerizare pe "Nerezonabilul profesor"! Spaimă! 13.000 de articole! Spaimă!
E bine! E bine că bloggerii devin o forţă! Mai tre' să ajung să stau de vorbă cu cei de Bucureşti, să văd, să simt ce este în capul lor....că pe ici pe colo se mai adună, după cum postează Manafu! Şi ...ştiţi cum e....Soarele poate răsări doar de la Bucureşti! :))
Oare de ce se tot aduna?
Oare ce or fi dorind să facă?
....................................................
Oare cei ce mă citiţi ...nu deveniţi, fără să vreţi..."nerezonabilonauţi"? Cine ştie?
Aşa că... ar trebui să dau acestui post titlul "Dragi Nerezonabilonauţi"!

luni, aprilie 23, 2007

Brandul Google

Googlerizând "brandul Google", am aflat ca Google este un brand tare! Bate chiar şi Coca-Cola. Poate trebuie să intre în Istoria Marketing-ului şi cred că ar trebui predat ca şi studiu de caz. Oare cine va fi primul care va preda "Google" la un curs?

duminică, aprilie 22, 2007

Integrare. Cultura. Traditie 1-5 mai 2007

Pariul anului pentru Glasul Maramuresului

"În perioada 1-5 mai, Glasul Maramuresului, împreunã cu Consiliul Local si Consiliul Judetean Maramures, va organiza „Zilele Culturii Maramuresene”, un eveniment unic în Baia Mare si, totodatã, un bun prilej de a promova elita orasului si a judetului. Astfel, Baia Mare poate (re)deveni un centru cultural si, de ce nu, un reper important în calendarul manifestãrilor culturale nationale. " Sursa: Glasul Maramureşului, Anul XI•Nr.3052•SAMBATA•21.04.2007•ISSN 1841-2114" (este indicată sursa şi este aplicat link-ul).
Citind articolul şi programul, am rămas "bine" interzis!
Mi-am dat seama că actul de cultură, ar reprezenta pentru organizatori doar: artă, istorie, etnografie, literatură cu multă poezie, film, reviste de literatură, carte...adică "ceva" la care se pricepe multă "lume"! Mai lipsea fotbalul....
Când am început să scriu aceste rânduri am bătut la uşa DEX-ului să mă deştept puţin cu ...termenul cultură ...

"CULTÚRĂ, culturi, s.f. 1. Totalitatea valorilor materiale şi spirituale create de omenire şi a instituţiilor necesare pentru comunicarea acestor valori. ♦ Faptul de a poseda cunoştinţe variate în diverse domenii; totalitatea acestor cunoştinţe; nivel (ridicat) de dezvoltare intelectuală la care ajunge cineva. ♦ Om de cultură = persoană cu un nivel intelectual ridicat, care posedă cunoştinţe universale multe şi temeinice." Am rămas doar la atât, nu mai aveam nevoie de celelalte sensuri.
Onoraţi organizatori! Nu restrângeţi valoarea conceptelor, doar la atât cât vă convine!

Este scăpată ... tehnologia ...şi nu numai.... Poate din obişnuinţă ..., poate e doar o simplă scăpare!

Nu am nici un drept să judec. Am doar dreptul de a propune completarea activităţilor de acest gen ... dacă apreciaţi că este cazul!

Mai ştiu că această completare se va face încet şi în timp, deoarece trebuie să ieşim cu greu, dar definitiv din a considera tehnologia desuetă în cadrul unei culturi. Nu e de explicat nici faptul că tehnologia aparţine ingineriei, iar adevărata inginerie este o „stare de spirit”, aşa cum ne-au explicat marii noştri înaintaşi.

Într-una din lucrările sale, „Technology: A Core Theory”, profesorul Rias J. Van Wyk, de la Universitatea din Minesota, SUA, făcea o afirmaţie deosebit de interesantă la adresa tehnologiei:

”Tehnologia ne dictează tot mai mult cum să trăim, să iubim, să muncim, să ne jucăm. Pur si simplu, tehnologia dă o formă viitorului nostru. Ar trebui să dăm şi noi o formă tehnologiei. Toţi ar trebui să înţelegem tehnologia. Însă, din păcate, doar unii dintre noi o înţeleg.
Pentru a face acest lucru trebuie:

1. Să înţelegem tehnologia – ce este, cum este compusă, cum evoluează.

2. Să cunoaştem oamenii de influenţă (în domeniul tehnologiei)- cine sunt şi cu ce se ocupă.

3. Să alegem cum să ne asumăm responsabilităţi - în munca noastră, prin investiţiile noastre, prin acţiunile politice.”

Deci, tehnologia nu e fotbal! Ea poate sta alături de artă, de istorie, de literatură, de film....Care din acestea nu au nevoie astăzi de tehnologie?

Oare "Tehnologia" nu ar trebui să işi facă loc în cadrul culturii, fără să fie nevoie de a completa ceva în DEX? Cred că a venit vremea unei abordări pertinente şi serioase!

abc TV la NordTech


Televiziunea locală "abc" a răspuns învitaţiei! La fel şi "Canal 7"!
Vă mulţumim!

Tinerii de forta

După prima etapă de concurs NORDTech 2007!
Aceştia sunt câţiva dintre superbii tineri de forţă ai Băii Mari! Sunt sigur că peste ani vor fi nişte personalităţi de seamă! Atunci vom începe să îi respectăm!

Mass media si NordTech 2007

Zilele trecute, vuia televiziunea cu o ştire fenomenală: în judeţul Maramureş, în localitatea Coltău a fost identificat un copil subdezvoltat, înfometat de mama sa! Au fost arătate imagini crâncene, pline de durere! Este o realitate incontestabilă! Stirea este prezentă şi în publicaţia electronică "eMARAMUREŞ"! Dar, nimeni nu a îndrăznit să puncteze faptul ca acel copil şi acea mamă aparţin unei comunităţi de rromi de la marginea Coltăului şi nu comunităţii de gospodari care ţin piaţa Băii Mari, alături de alte sate, cu zarzavaturi proaspete.
"Copii crescuti printre sobolani"! Subiect dezvoltat de de Glasul Maramuresului, în numărul de sâmbătă, 21 aprilie 2007!
Avem un Preşedinte suspendat!
Alte asemenea veşti sunt caracteristice naţiunii romîne! SĂ O CREADĂ CINE VREA!
Viaţa merge înainte! Nu acestea caracterizează poporul român! Oare cine este....această a patra putere ce se joacă cu noi?
DAR ACEESTEA SUNT MARILE ŞTIRI ALE MASS-MEDIEI!
...........................................................................................................
Ieri 21 aprilie 2007 s-a desfăşurat a doua ediţie a Concursului Municipal de Informatică NORDTech 2007, concurs organizat de Clubul Rotary Baia Mare 2005 şi Universitatea de Nord din Baia Mare, Facultatea de Inginerie şi Centrul de Carieră şi Consiliere Profesională.
Alaltăieri am transmis un comunicat de presă privind această competiţie. Ne-au vizitat două televiziuni!
Mă intreb: câte televiziuni şi reprezentanţi de publicaţii ar fi sosit dacă ar fi lansat cineva o ştire de următorul fel: un profesor a fost batut "la sânge" de doi studenţi la Universitatea de Nord, sau un student a fost căzut pe nedrept la un examen de un profesor de la Universitatea de Nord....sau ceva de genul ....in curtea Universităţii de Nord un cîîne a muşcat de picior o persoană în vârstă care era sub influenţa alcoolului.....
Şi aşa nu a mare lucru să preia cineva doar un segment de ştire pe pe blogul meu!!!!:)).......
Multă mass media s-ar fi perindat pe la Universitatea de Nord, dacă s-ar fi petrecut asemenea întâmplări! Dar, asta e!
........................................................................................
Deci! Ieri s-a petrecut a doua ediţie a Concursului NordTech. Au fost prezenţi 57 de elevi performanţi din Municipiul Baia Mare. Aş spune că a participat elita tinerimii băimărene! Pe ei mă bazez când susţin conceptele de dezvoltare strategică a judeţului pe direcţia "tehnologia devine resursă". Important este să priceapă cei ce trebuie să priceapă!
Rezultatele sunt publicate! Premianţii sunt nominalizaţi!
Felicitări, dragii mei tineri!
Probabil de acum înainte o sa vă caute mass media!