duminică, ianuarie 17, 2010

Doctoranzi cu burse dar fara burse

Doctoranzii mei, cu burse doctorale prin FSE, au primit un an si o lună bursa. Ultima bursă au primit-o pe luna octombrie 2009. Banii de burse nu ajung în universitate! Oare de ce?
Cei trei doctoranzi cu bursă, fiind studenţi performanţi aveau asigurate locuri de muncă în sfera privată, acolo unde competenţa te ţine în viaţă, nicidecum într-o instituţie publică, unde daca ai intrat e nevoie de hotarâri de guvern şi legi ca să fii pus pe liber, chiar şi pentru incompetenţă.
Doctoranzii mei au fost "fraieriţi" de conducătorul lor de doctorat, să apuce pe calea vieţii ştiinţifice şi poate a celei academice. Regret ceea ce am făcut. În loc de salariaţi care muncesc, sunt studenţi doctoranzi, performanţi, cu bursă, dar fără bursă!!!
Sunt vânaţi de firme cu potenţial! Nu ştiu ce să facă şi nu ştiu ce să îi sfătuiesc. Unul dintre ei ar trebui să plece în Franţa la un laborator specializat. Dar dacă nu primeşte bursa, ce decizie să ia? Sau dacă pleacă şi nu i se pune bursa pe card,...cu ce trăieşte?
Până acum două luni am avut alegeri!
Oare avem buget?
Oare ce să facem? Oare suntem destul de înţelepţi? Dacă suntem înţelepţi, de ce ne batem joc de cei care trebuie să ajungă în locul nostru? Le spune cineva ce să facă? Le spune cineva ce e bine şi ce e rău? ....sau pot să plece din ţară? Nu m-ar face de ruşine!