sâmbătă, noiembrie 17, 2007

De ce?

Nu am înţeles de ce sunt aşa puţin comentat!
..................................................................................
Astăzi mi-am dat seama că: nu sunt VIP, nu sunt jurnalist notoriu, nu sunt un om cu bani, nu sunt ca Einstein, nu mă uit la fotbal, nu fac politică, nu sunt senator, nu sunt deputat, nu sunt artist, nu scriu despre violuri, nu scriu despre crime, nu scriu despre accidente, nu scriu despre cine ...ce ...picanterii....
Atunci de ce ar comenta cititorii, chiar dacă ma vizitează 20-25 pe zi?
....................................................................................................................
Cred că ar trebui să fac un experiment ciudat!...şi poate interesant!

joi, noiembrie 15, 2007

Eu cu Marius


Împreună cu Marius Cosma! Să te bucuri de această realizare!

Felicitări

Comisia felicitând noul Doctor Inginer.

Argumente


Prezentarea argumentelor mele.

Comisia


Comisia de doctorat, înainte de a intra în Sala Senatului pentru a participa la susţinerea publică a tezei de doctorat.

Inca o teza


Astăzi, unul din colegii mei, Marius Cosma şi-a susţinut teza de doctorat. Şcoala Doctorală de Inginerie Mecanică din Universitatea de Nord începe să se mişte!
Titlul tezei „CERCETĂRI PRIVIND PROCESUL DE DETAŞARE A AŞCHIEI ŞI ASPECTE TRIBOLOGICE LA FREZAREA ÎN 3 AXE CU FREZE CILINDRO-FRONTALE CU CAP SFERIC”, a stârnit interes. Lucrarea este axată pe nevoi de cercetare specifice mediului local. Cercetările au fost efectuate la Ramira S.A. A fost minunată această realizare colaborativă şi sunt sigur că nu e prima.
Am făcut parte din comisia de evaluare a tezei de doctorat, alături de domnul profesor dr. ing. Radu Coteţiu (preşedintele comisiei), domnul profesor dr. ing. Pay Eugen (conducătorul de doctorat), domnul profesor dr. ing. Minciu Constantin şi domnul profesor dr. ing. Ghionea. Pentru mine a fost o onoare deosebită.
În continuare voi prezenta câteva imagini de la susţinerea publică a tezei de doctorat.
Având în vedere că nu a fost nimic politic, nu a fost accident, crimă, viol sau scandal public presa nu a aflat de aşa ceva.

miercuri, noiembrie 14, 2007

Whisky


În zilele "mari" se bea un wisky!

Frunza

O frunză ruginie în "manifestarea" finală!

marți, noiembrie 13, 2007

iarna

A venit iarna de adevăratelea!
Mă arde dorul de a scrie pe blog.

Mi-am luat un nou aparat de fotografiat...cel vechi l-am scăpat în mare!
Şi constat că nu am comentarii la ceea ce scriu!

Oare de ce ?

luni, noiembrie 12, 2007

inginer

Creşte nevoia de ingineri!
Domeniile sunt interesante: sisteme flexibile de fabricaţie, maşini unelte cu comandă numerică, proiectare parametrică, proiectare tehnologică....
Totul este...neinteresant!
De ce?
Majoritatea inginerilor care lucrează în activităţi comerciale au salarii duble faţă de cei care îşi fac meseria! E un adevăr: afacerile pur comerciale aduc venituri mai rapide şi mai mari! Deci, unul care vinde este mai merituos decât unul care proiectează sau produce!

Problema este însă legată şi de poziţia profesională a inginerului. Avem AGIR-ul ca asociaţie a acestei tagme profesionale. Puterea acestei asociaţii este ...cred eu, destul de mică.

Argumente:
1. Toate firmele trebuie să aibă economişti autorizaţi în contabilitate;
1A. Orice firmă producătoare de produse sau servicii industriale poate să le producă fără nici un inginer;

2. Orice farmacie trebuie să aibă un farmacist autorizat;
2A. În nici o firmă nu e nevoie de un inginer autorizat;

3. Arhitecţii au o asociaţie foarte puternică prin care devii membru după ce îţi faci o ucenicie;
3A. Nu există nici o condiţie de ucenicie pentru un inginer mecanic, nu este îndrumat, nu e monitorizat, nu este evaluat profesional pentru certificarea valorii lui.

4.A vocaţii au un barou în care trebuie să ai ceva....forme de putere pentru a intra.
4A. După ce ţi-ai luat diploma de inginer poţi face liniştit pe grozavul, că nu te ia nimeni în seama...pentru simplul motiv că nu este cine!

5. Medicii au Colegiul Medicilor unde se rezolvă problemele profesionale.
5A. Inginerii au AGIR-ul, care scoate un ziar " Univers Ingineresc".

6. Există legislaţie pentru diverse profesiuni...cică liberale, cele de inginer nu pot fi liberale!!!
6A. Inginerii au o Academie de Ştiinţe Tehnice.

Acestea sunt câteva din argumente.
Dacă inginerii ar fi organizaţi într-un AGIR tânăr şi puternic;
dacă ar forţa o legislaţie a profesiei de inginer profesionist cu grade şi niveluri certificate prin AGIR, s-ar putea impune un salariu minim pe economie ...specific inginerului diplomat profesionist;
dacă s-ar impune prin legislaţie ca fiecare firmă tehnologică să aibă un număr minim de ingineri pentru a asigura profesionalismul şi calitatea produselor, ar fi din păcate o nevoie şi mai mare de ingineri...şi bineînţeles ar exista mutaţii mari pe piaţa muncii şi pe piaţa educaţională în domeniu!
Zilele trecute, a venit cineva din altă ţară europeană şi ne-a întrebat dacă suntem pregătiţi pentru a educa 10.000 de chinezi în domeniul ingineriei. Am întrebat: "de ce e nevoie?" Am primit răspunsul: "Ca să lucreze în Europa"!
E nevoie să facem ceva pentru această profesiune?

duminică, noiembrie 11, 2007

nerezonabil

Astăzi m-am simţit bine! :)
Cristian China Birta m-a catalogat în Bloguri de Maramureş aşa cum sunt eu: nerezonabil!
Este primul care mă recunoaşte!

RoBloggersSurvey2007

Abia astăzi am avut timp sa mă documentez ce s-a mai întâmplat cu RoBloggersSurvey2007. Poate o să mai comentez datele rezultate şi pe alte viitoare posturi, dar astăzi mă opresc doar la punctul 8 din chestionar. Este vorba despre domeniul de activitate. De fapt analistii au prezentat un mic comentariu:

"Ca in 2006, oamenii din IT, Telecomunicatii domina comunitatea bloggerilor - 20,80% ( 25.37% in 2006 ). Sunt insa secondati de cei din Media & Marketing, ce se fac remarcati cu o forta cumulata de 17.70% ( fata de 19,49% in 2006 ).

Pe locul 3 acum, fata de 2 in 2006, sunt studentii - 13.39%, procentul scazand fata de 20,22% in 2006. Este a treia schimbare semnificativa fata de 2006, cand 1 din 6 bloggeri era student, acum 1 din 7."

Ce inseamnă aceasta? Cred ca ar trebui sa pătrundem mai adânc cu analiza! Cei din IT si Telecomunicaţii sunt continuu în faţa unui calculator, ei nu au altă treabă...poate chiar în timpul orelor de serviciu...şi cred că au bloguri frumos elaborate!

Celor din Media &Marketing cred că ar fi trebuit să li se alăture şi cei din publicitate şi procentul ar fi fost mai mare! Să nu uităm că publicitatea se pare...că este o componentă de promovare...adică tot de marketing...deci cam 38 %, dacă punem şi PR...trecem de 40 %.

Iată că depistăm o zonă de peste 40%, de bloggeri care îşi susţin brandul firmei, al domeniului sau brandul individual prin blog. Să nu uităm că toţi cei din IT şi telecomunicaţii susţin un brand, dacă nu brandul propriu! Oare nu ar fi interesant să aflăm adevărul pe tema: De ce ţin un blog?

Imi pare rău! Doar ceilalţi, 60% ar cam fi bloggeri ...de suflet! Adică cam cum ar fi fost Pheonixul... la începuturi!

Cei mai importanţi mi se par elevii şi studenţii de azi, căci ei crează astăzi cultura blogging de miine! Şi îmi promit că o să promovez blogul printre studenţi!

Şi dacă analizăm vârsta bloggerilor...doar 11 au peste 50 de ani! Cred că ar trebui eliminaţi din numărătoare... strică statistica....! Mai lipseste să dăm de aceeaşi proporţie şi la discoteci şi cluburi hip-hop!