duminică, noiembrie 11, 2007

RoBloggersSurvey2007

Abia astăzi am avut timp sa mă documentez ce s-a mai întâmplat cu RoBloggersSurvey2007. Poate o să mai comentez datele rezultate şi pe alte viitoare posturi, dar astăzi mă opresc doar la punctul 8 din chestionar. Este vorba despre domeniul de activitate. De fapt analistii au prezentat un mic comentariu:

"Ca in 2006, oamenii din IT, Telecomunicatii domina comunitatea bloggerilor - 20,80% ( 25.37% in 2006 ). Sunt insa secondati de cei din Media & Marketing, ce se fac remarcati cu o forta cumulata de 17.70% ( fata de 19,49% in 2006 ).

Pe locul 3 acum, fata de 2 in 2006, sunt studentii - 13.39%, procentul scazand fata de 20,22% in 2006. Este a treia schimbare semnificativa fata de 2006, cand 1 din 6 bloggeri era student, acum 1 din 7."

Ce inseamnă aceasta? Cred ca ar trebui sa pătrundem mai adânc cu analiza! Cei din IT si Telecomunicaţii sunt continuu în faţa unui calculator, ei nu au altă treabă...poate chiar în timpul orelor de serviciu...şi cred că au bloguri frumos elaborate!

Celor din Media &Marketing cred că ar fi trebuit să li se alăture şi cei din publicitate şi procentul ar fi fost mai mare! Să nu uităm că publicitatea se pare...că este o componentă de promovare...adică tot de marketing...deci cam 38 %, dacă punem şi PR...trecem de 40 %.

Iată că depistăm o zonă de peste 40%, de bloggeri care îşi susţin brandul firmei, al domeniului sau brandul individual prin blog. Să nu uităm că toţi cei din IT şi telecomunicaţii susţin un brand, dacă nu brandul propriu! Oare nu ar fi interesant să aflăm adevărul pe tema: De ce ţin un blog?

Imi pare rău! Doar ceilalţi, 60% ar cam fi bloggeri ...de suflet! Adică cam cum ar fi fost Pheonixul... la începuturi!

Cei mai importanţi mi se par elevii şi studenţii de azi, căci ei crează astăzi cultura blogging de miine! Şi îmi promit că o să promovez blogul printre studenţi!

Şi dacă analizăm vârsta bloggerilor...doar 11 au peste 50 de ani! Cred că ar trebui eliminaţi din numărătoare... strică statistica....! Mai lipseste să dăm de aceeaşi proporţie şi la discoteci şi cluburi hip-hop!


Niciun comentariu: