miercuri, august 29, 2007

Pe SamothrakiIeri am petrecut minunat! O zi superplină! Chiar dacă în Grecia sunt zile grele cu incendiile, viaţa normală îşi urmează cursul. Am făcut o vizită pe insula Samothraki!
Am lasat maşina în parcarea din portul Alexandroupolis, am luat ferryboat-ul din imaginea de mai sus. După doua ore şi jumătate am ajuns pe insula Samothraki, care se desluşeşte în aburul de deasupra mării. Aici ne-am găsit patru români, care voiam să vizităm câte ceva. Am închiriat o maşinuţă, Nissan Micra şi am câştigat dorita independenţă în spaţiu şi timp. Ne-am umplut de bucurii şi satisfacţii, mai ales că puneam piciorul pe acolo pe unde s-au cunoscut părinţii lui Alexandru Machedon. Vestigiile vechii Elade sunt multe şi faptul că pui piciorul pe acolo pe unde cu certitudine au călcat oameni minunaţi ai civilizaţiei îţi creează o stare anume.
Am poposit în Chora, capitala administrativă a insulei şi bineinţeles că ne-am potolit foamea cu specialităţi greceşti la Taberna "1900".
Ne-am retras spre port, unde aşteptînd ferryboat-ul am prins un minunat apus de soare, iar la o oră după ce nava a pornit am prins Luna plină deasupra mării. A fost minunat! O zi plină!
Vor urma mai multe imagini pe Clepsidra cu gânduri!

luni, august 27, 2007

Ciclopul Nerezonabil


Din Grota Ciclopului de la Makri, iese flămândul Ciclop Nerezonabil pus pe actul halirii tuturor....

Maidaneza de Makri

Portul din Makri

Imagini 1


Portul şi farul din Alexandroupolis! Oare aşa o fi şi pe malul Mării Negre?

Klio


Un hotel cu multa linişte şi aproape de mare!
Aici m-am cazat, la 10 km vest de Alexandroupolis.

MTC 2007

Ieri s-au deschis lucrările celei de a 5-a Conferinţe Internaţionale în Managementul Schimbărilor Tehnologice, organizată de Universitatea Tehnică Gheoghe Asachi din Iaşi, România şi Universitatea Democritus a Traciei, Grecia.

Deschiderea lucrărilor a fost susţinută de personalităţile de bază ale celor două universităţi. Au mai fost şi câteva discursuri ale unor personalităţi politice locale care au legătură cu viaţa academică, iar reprezentanţi ai guvernului au transmis mesaje. Întâmplările dramatice din Grecia (moartea unui însemnat număr de oameni în incendiile generate de caniculă) au creat probleme legate de reprezentarea la nivel guvernamental. Pe de altă parte şi aici urmează alegeri, iar vecinii fundamentalişti din Turcia .....

După deschidere s-au desfăşurat lucrările pe secţiuni.

Astăzi a fost rândul nostru. Cred că a fost bine!

În rest m-am bucurat de venirea în Grecia. Am căutat să mă plimb, să aflu....Detalii personale....pe Clepsidra cu gânduri.