vineri, februarie 19, 2010

PIB pe cap de locuitor

Noroc cu gripa, ca mai am timp şi pentru emisiunile TV! Într-o seara am privit pe ecran câteva cifre prin care se arăta că printre cele mai sărace regiuni din Europa, şase sunt din România, dar Regiunea Bucureşti-Ilfov are cel mai mare PIB pe cap de locuitor.
Am rămas cu gura căscată şi.... am trecut repede pe net. Am intrat pe Wall Street şi am dat de articolul Saracia in Europa: De la nordul-vestul Bulgariei, la Inner London.
Constatări:
1. Cifrele arătate de Realitatea TV nu coincideau cu cele de pe Wall Street!
2. În România cei mai harnici sunt bucureştenii! Eu au cel mai mare PIB pe cap de locuitor! Mamaaaaaaaaa ce hărnicie e în Bucureşti, ....se vede şi la televizor!
3. Regiunile Centru, Vest şi Nord-Vest stau bine!
Explicaţie pentru hărnicia bucureştenilor: Aproape tot ce se vinde în ţara asta, are sedii de bază în Bucureşti: vânzări auto, bănci, vânzări calculatoare, copiatoare, hârtie, gaz, electricitate, totul se plăteşte spre Bucureşti, chiar dacă se plăteşte din toată ţara. În felul ăsta, cum sa nu stai bine cu PIB-ul?
...........................................................................................................................
Luminile vin de la Bucureşti! Zilnic vine o schimbare de la Bucureşti! În ultimele zile am avut discuţii telefonice oficiale cu persoane din Bucureşti! Am fost tratat cu o ...netă superioritate,....cu o netă aroganţă,...astfel încât va trebui să îmi cer scuze celor câţiva prieteni din Bucureşti! Mai mult, acum cu alegerile de la PSD, unii ziarişti au vorbit destul de ironic despre ardeleni....în special despre cei de la Cluj!
Atitudinea mea faţă de cei din Bucureşti va deveni clară: SĂ ŞADĂ LA BUCUREŞTI!Nu o să îmi fie milă niciodată de ei! Nu am de ce!
Sunt suficient de harnici! Nu mai au nevoie de nimic!

duminică, februarie 14, 2010

Doar info

Suntem un neam, numit români. Natura noastră o fi cea care ne face să nu ţinem seama de noi înşine? Nu natura, poate cultura o fi de vină!
Am primit zilele trecute un email de informare de la Cornelia şi mi-am dat seama cât de ignorant sunt.
Aşa am aflat că in expozitia deschisa in New York la "Institutul pentru studiul lumii antice" din cadrul Muzeului Universitatii din Manhattan (15 E 84 St.) pot fi vazute si admirate exponate uluitoare ce dovedesc, fara niciun dubiu, ca CEA MAI VECHE CULTURA A LUMII A FOST IN SPATIUL NOSTRU DE ORIGINE (s.r.)
"THE NEW YORK TIMES", cel mai prestigios ziar din Statele Unite ale Americii, publica, la 1decembrie 2009 - in sectiunea Science - un articol despre aceasta expozitie, articol scris de John Noble Wilford si intitulat "A Lost European Culture, Pulled From Obscurity".
Oare nu ar fi normal ca spaţiile informative să contribuie mai mult la crearea unei noi tradiţii în cultura noastra: tradiţia originii neamului şi a istoriei de pe aceste meleaguri? Oare nu ar putea sta nimic din acestea la baza turismului trâmbiţat?Poate că nu! Sunt mai importante pentru cultura româneasca scandalurile din interiorul partidelor şi stirile de la ora 17!