joi, august 31, 2006

Intimplare la Goslar (actul 5)

Cîte poţi face cu cu doi Euroi?! Hehehe!
I-am plătit! Că şi pe acolo se plăteşte, ...am scăpat şi.... înfocat de spaimă, mi-am pus haina pe braţ şi.... mi-am văzut de drum! Adio aventuri cu Vrăjitoare!

Intimplare la Goslar (actul 4)

Sabia nu iartă!

Intimplare la Goslar (actul 3)

Pregătirea pedepsei!

Intimplare la Goslar (actul 2)

Surprinderea în flagrant!

Intimplare la Goslar (actul 1)

Tentaţia!
Trei români la Goslar! Un student, Dan Miclăuş, un inginer pe cale de a deveni specialist, Vasile Pustai ....tulburaţi de prezenţa mea pe uliţele minunate din Goslar!

La TU Clausthal

Cu Vasile Pustai la TU Clausthal

La Cafenea

Savoarea unei cafele la o cafenea din Wuppertal!

Schwebebahn


Staţia de tramvai! În Wuppertal tramvaiul este suspendat deasupra râului! Nu fură din spaţiul şoselelor, nu se intersectează cu nimic! Este o soluţie interesantă, care cred ca a rezolvat o mulţime de probleme urbane şi de securitate a circulaţiei! Oare vom avea şi noi în România, cândva, asemenea îndrăzneli?

Fabricantul de zahar


Fabricantul de zahăr din Wuppertal şi placa comemorativă! Aşa işi menţin oraşele europene istoria! Oare noi....
Autostrada! Vibraţiile autobuzului au scăzut simţitor! Acuma ştiu de ce nu zdrăngăne maşinile nemţeşti!

La granita

La graniţă! Multe maşini pe direcţia Soarelui Apune!

Autobusul

Acesta este autobusul Firmei Turing, (prin Eurolines), care m-a lasat în gara din Frankfurt, pentru ca soferii au dat "10 minute pauză" si dupa trei minute au plecat! Forţaţi de colegii din autobus, au revenit după mine. Promit să nu mai merg şi nici să nu mai recomand nimănui firmele de transport Eurolines si Turing!

Prin Germania

Am fost câteva zile prin Germania! A fost o ieşire pur privată! Dar nu cea mai elegantă călătorie! A fost un "dus" cu autobuzul de EuroLines şi un "venit" cu maşina cu Dan Miclauş, student la noi, la matematică, care a finalizat anul universitar la Clausthal pe o bursă Erasmus ( că avem şi noi studenţi minunaţi, de forţă).
Am fost două zile întregi pe Valea Wupperului (Wuppertal), acolo unde tramvaiul merge agăţat şi i se spune Schwebebahn, şi o zi la Universitatea Tehnică din Clausthal, la o întâlnire cu profesorul Bracht pentru dezvoltarea unei colaborări şi cu unul din foştii mei studenţi, Vasile Pustai. O după amiază, am petrecut-o într-un minunat orăşel mineresc, Goslar, unde se petrecea o sărbătoare mediavală.Voi posta citeva poze proprii in continuate. În Goslar, am fost ameninţat de un soldat cu tăierea capului! M-am supus şi în final am scăpat! Doamne! Oare cum o fi fost pe vremuri?
Am fost în laboratorul de RealitateVirtuală a Universităţii Tehnice din Clausthal. Un domeniu interesant pe care l-am încercat la o scară mai redusă cu unul din studenţii mei, Vlad Diciuc! Aş vrea să o continuăm, chiar dacă astăzi nu avem piaţă în România. Ca întotdeauna, la noi, piaţa pe tehnologie este în urmă. Şi de obicei am abordat problemele când nu era piaţă! Greşeală mare! Aşa am păţit cu multe abordări în ultimii 16 ani. Dar cine ştie....Avansul tehnologic în Germania este mare, pentru ca există încredere în necesitatea creării unui avans tehnologic....Oare la noi cine are încredere în aşa ceva....mai mult decit în beneficiul care poate ieşi din afacerea de miine?