luni, aprilie 09, 2007

Peste Rotunda


La întoarcere spre Baia Mare, peste "Rotunda", ţi se dezvăluie o minunăţie a Pământului: Creasta Cocoşului de Cavnic (a nu se confunda cu cea de Baia Mare). Iată o zonă care aşteaptă să fie gustată de iubitorii de turism. Şi nu e mare lucru..., după ce vezi Cavnicul cum ia, încet, incet..., izul de ...Sinaia!?

Florile


Florile de pe pajiştile din Băiuţ îţi umplu sufletul!

Cascada



Mica cascadă a Pârâului Alb împreunat cu cel Negru este o mică "minune", chiar dacă este poluată încă de "vasarâşul" slobozit de la mină!

Echipa de drumeti


Echipa de drumeţi: Victor, Gabi, Matilda, Naţi, şi căţeluşele Bizuka, Aduţa şi Lola (de la dreapta la stânga). În spatele aparatului de fotografiat,...sunt eu!

Imagine


Vârful Şătului, văzut de pe platoul Văratec!

Săcu'





"Săcu' " este un fel de şa, care este înzăpezită multă veme. Săcu' în trei ipostaze: frumuseţea văzută din pădure, o posibilă pârtie şi începutul scăldării în lumină!

La plaja pe Varatec


Nerezonabilu' şi Aduţa...facem plajă pe ultima zăpadă, care va dispărea prin mai. E o senzaţie ciudată, ...nu simţi vântul şi răcoarea. Reflexia luminii te dogoreşte!

Varatecul


Văratecul, cu cele trei mari antene de comunicaţii, radio şi televiziune!

Liniste ..la Baiut

Am fost cîteva zile la Băiuţ, acuma inainte de Paşte.
Trebuia să dau minţii, puţină linişte.
În una din zile, am constituit o echipă de drumeţie şi am urcat la poalele Văratecului.
Am văzut o mulţime de frumuseţi! Nu se pot exprima în cuvinte...aşa că voi folosi imaginile!
Cu toate că este o zonă "fostă minieră", cu puţine eforturi bine conjugate, aşezarea ar putea deveni interesantă pentru domeniul turismului montan!
În continuare voi prezenta imagini din jurul Băiuţului!