joi, ianuarie 25, 2024

CURS REIKI TRADITIONAL – USUI SHIKI RYOHO GRADUL I - LA BAIA MARE

 Vă invit la Cursul REIKI TRADITIONAL – USUI SHIKI RYOHO GRADUL I care se va desfășura în zilele de 17-18 FEBRUARIE (sâmbătă și duminică) 2024, între orele 10-16. http://www.armonisnord.ro/cursul-reiki-traditional.../

Termenul pentru înscriere la Cursul Reiki Usui Shiki Ryoho gradul I este 15 februarie 2024.

Programul cursului:
sâmbătă 17.02.2024 de la ora 10 la ora 16, curs, inițieri, energizare;
duminică 18.02.2024 de la ora 10 la ora 16, curs, inițieri, energizare, exercițiile Japoneze.
Detalii de înscriere și participare: http://www.armonisnord.ro/cursul-reiki-traditional.../

Vă aștept cu drag!

duminică, ianuarie 21, 2024

Am citit doar titlul: ”Nu există țară pentru bătrâni”

 

1.     De unde am pornit

Nu am văzut filmul și nici nu am citit cartea ”Nu există țară pentru bătrâni”!

M-a șocat titlul!

...și m-a pus pe gânduri.

....................................................................

2.      Cei de ”vârsta a treia”

Să nu uităm că și vârsta a treia este o experiență unică pe care o trăim. Atunci să punem și demnitate în ea. De la o vreme, cei de vârsta a treia nu mai sunt bine primiți pe nicăieri. Comportamentul lor devine, de multe ori nefiresc.

De ce?

Poate, pentru că unii au ajuns să considere că li se cuvine totul. Alții consideră că urmașii ar trebui să se ocupe de ei, indiferent cum se comportă. Unii, neavând grijă de ei pe parcursul vieții, nepăsători, devin poveri pentru urmași. Revenirea la starea de copil e o altă devenire dificilă, fie că ești permanent morocănos, fie că ești permanent pus pe șotii. Unii devin total blocați emoțional în fața vieții. Am găsit și boschetari, nu de oricare...,ci cu studii superioare. Sunt interesanți, însă, cei care au ajuns împăcați cu ceea ce sunt, sunt în pace și armonie cu tot ceea ce este în jurul lor și sunt conștienți de ceea ce au de făcut în viață. Japonezii numesc această stare ”Anshin Ritzumei”, temă care este dezvoltată și devenită obiectiv în practica ”Reiki tradițional”. Aceștia sunt cei mai minunați! I-am găsit pe ici și pe colo, în  peregrinările mele prin țară și străinătate într-o minunată stare de echilibru și armonie cu tot ceea ce îi înconjoară, cu Universul. Pe unii i-am găsit prin cărți. Fiecare practica zilnic câte ceva, un ceva între sport, energizare corpului fizic, dezvoltare emoțională și spiritualitate. Am mai aflat că fiecare se pregătise  în trecut pentru această vârstă a treia.

3.      Pregătire pentru vârsta a treia

Experiența vârstei a treia se poate pregăti în mai multe moduri și se poate realiza în orice moment al vieții, însă e mult mai bine să fie făcută cât mai devreme. E nevoie să ne oferim timp pentru asta. De obicei nu ne facem timp pentru viitor. Nu renunțăm la nimic pentru această pregătire. Și ajungem să conștientizăm această nevoie foarte târziu.

Fiica unui amic a învățat să schieze la vârsta de 6-7 ani. Într-o zi nu a mai avut chef de schiat.. Zăpada era umedă și rece. Pe pârtie sufla vântul. A renunțat! La vârsta de 32 de ani, regreta enorm că a renunțat, că nu și-a făcut obișnuință din acest sport de iarnă. În ultimii cinci ani, în fiecare an își promite că va reîncepe! Pentru a reîncepe nu poate renunța la nimic din ceea ce face. Nu poate ieși din actuala stare de confort. Și pentru schimbare, evoluție este nevoie să ieși din starea de confort.

Să ne alegem un stil de viață care să ne asigure un anume confort al vieții pentru această vârstă a treia. Ar fi minunat să o facem înainte de a ne prinde această vârstă. Ai ”vârsta de 30-50 de ani”? Începe pregătirea pentru vârsta ta și pentru vârsta a treia! O să fie benefic.

Speranța de viață a crescut și este în creștere. La ora actuală, această perioadă a vieții ( în special cei din generația ”boomer” care trăiesc noi explorări ale vieții) permite o dezvoltare extraordinară a inteligenței emoționale, maturității, înțelepciunii și sensului în viață. Vârsta a treia are și o altă dimensiune care poate părea ofertantă: ai suficient de mult timp și oportunități nelimitate să încerci lucruri noi și să contribui la bunul mers al societății în moduri încă neexplorate. La nivel mondial, cele 50 de triliarde de ore timp liber ale persoanelor de vârsta a treia(Viața la vârsta a treia - Thrive Global Romania) în următorii 20 de ani pot fi utilizate pentru ceva. O parte ar putea fi pentru menținerea propriei stări de sănătate, echilibru și confort a vieții.

Este o certitudine faptul că se va majora vârsta de pensionare. Pentru menținerea sănătății fizice, mentale și emoționale,  a confortului vieții și a capacității de muncă la vârste înaintate nu ne propune nimeni nimic. Ne rămâne în sarcina fiecăruia. Ce recomand? Să ne pregătim pentru a practica  Reiki tradițional, Taijiquan, Qi gong și alte metode de susținere a sănătății și longevității.

Auto-antrenamentele minimale, zilnice  sunt componente de medicină complementară și alternativă și pot asigura un anumit confort a vieții, o dinamică a ei, precum și o formă de integrare socială total diferită de cea de la un loc de muncă.

4.      În loc de încheiere

Ca și concluzie, consider că ar fi minunat să ne pregătim cât mai devreme! Cine știe ce oportunități apar în ceea ce privește practicile în terapiile complementare și alternative.

Personal, pot contribui prin a vă invita la un curs Reiki tradițional!

Poate fi un prim pas pe Cale! E și un mod de pregătire pentru ” o țară în care și bătrânii au loc”!

Pe cei care ați ajuns să citiți textul până aici, vă invit la un click aici!

....................................................................

”Nu există țară pentru bătrâni”

Deocamdată e doar un titlu care m-a făcut să scriu aceste rânduri.

Aștept să-mi sosească cartea!

 

 

#Reiki tradițional, #curs Reiki, #Anshin Ritzumei, # vârsta a treia, #confort al vieții, #pensionare, #energizare, #Taijiquan, #Qigong