sâmbătă, martie 01, 2008

Absolventi


Ieri și-au susținut disertația absolvenții ultimei promoții de Studii Postuniversitare de Specializare în Management Tehnologic! Multe din studiile lor de caz ar trebui să-i pună pe gânduri pe manageri, unele merită să fie prezentate celorlalți studenți.
Câțiva dintre ei sunt manageri în firme tehnologizate sau chiar puternic tehnologizate.
Generația tehnologică nouă se configurează cu puteri depline!

vineri, februarie 29, 2008

Aproape accident

Azi dimineata era sa fac un accident grav.
Cauza: Radio 21!! Băieții de la emisiunea de dimineața au pus o shtire de milioane:
"Ionuţ Dolănescu a intrat într-un partid ecologist!"
El a declarat azi, că România are probleme cu "poluţia", iar situaţia aceasta, susţine cântăreţul, nu mai poate fi tolerată. „Cred că Bucureştiul are mari probleme de poluţie. Eu, individual, chiar îmi doresc să mă mut din Bucureşti! Din cauza traficului şi a poluţiei".
....................................................................................................................................
În hohote de râs am oprit la stop la câţiva milimetri de bara unui Tico! Râdeam în hohote de afirmaţia lui Dolănescu şi de comentariile băieţilor de la Radio 21!
Tipa de la volanul maşinii paralele se uita la mine cu gura cascată. Cred că avea sentimentul că sunt nebun!
Şi-s doar ...nerezonabil!

An bisect

29 februarie este o zi relativ rară! De ce? Pentru că e ziua specifică de an bisect. Calendarul Iulian
introdus pe vremea lui Iulius Cezar a avut la bază consultările cu Sosigenes din Alexandria. Destul de mulți și-au îndrptat atenția spre această temă: ziarele, site-urile, bloggerii și visătorii!
Este ziua în plus pe care o câștigă viața o dată la patru ani! Îi spun...un plus al vieții!
Miine e Mărțișor!

joi, februarie 28, 2008

Criza si liniste

...o mare criza de nervi!

Mi-a lipsit, din activitatea mea curentă și încercarea de a organiza o echipă de cercetare precompetitivă și competitivă, care să lucreze pe bază de contracte cu mediul industrial. Orice început are, de obicei, un prim angajat. M-am străduit să găsesc și să angajez un cercetător. A dat concurs! A reushit! În primul rând am constatat că: trebuie dezvoltată cercetarea românească în universități; pe urmă am constatat că cercetarea în universități este atât de "importantă", încât cercetătorul , cercetătorul grad III, grad II și grad I sunt catalogați la personal auxiliar. Cercetătorul nu este numarat la catedră, nu votează, nu beneficiază de drepturile unui cadru didactic etc., face parte din aceeași categorie cu bibliotecarul, cu instructorul de balet, maşinistul etc. Cercetătorul este numărat doar la raportarea activității de cercetare!
Astăzi am aflat că nu există soluție financiară de plată a unui cercetător din contractele încheiate cu firmele! :=))
Cred ca trebuie să ma apuc și de contabilitate și de finanțe! :))
Când vreau să fac ceva pentru universitate..., ceva suplimentar, întotdeuna am probleme, întotdeuna nu se poate, sau e nevoie de foarte mult timp pentru rezolvarea problemelor. Cele mai multe lucruri care se fac în universități: cercetare, colaborari, parteneriate în proiecte ....trebuie să înceapă cu ...."nu se poate la noi..., nu ne permite legea, nu avem cadru legal"! Abordare contabilă, fără perspectivă!!!Și afli totul când e prea târziu! Norocul meu este că avem un rector care ştie că sunt lucruri care trebuie făcute!
.....................................................................................................................................
Îl invidiez pe colegul care dimineață îmi spunea ce ar trebui făcut pentru a crește interesul studenților! Eu i-am spus ce am făcut și l-am îndemnat și pe el să facă ceva! ...în final mi-a recomandat să încerc să ascult lumea din jur, pentru că aș avea o problemă de comunicare!
Da! Este adevărat! Cred că am o problemă de comunicare!Va trebui să povestesc și să ascult în loc să fac!
...și numai nu-s în stare să devin blatist!
.....................................................................................................................................
Așa că m-am cufundat în blogosfera cea domoală și am gustat din câteva bunătăți:
...puțină poezie...
...puțină artă aici și ici...
...și m-am cufundat în starea de liniște!

marți, februarie 26, 2008

Alegeri (secretar stiintific)


Secretar științific: prof. dr. ing. Constantin Oprea.

Alegeri (prodecan)



Prodecan: conf. dr. ing. Mihai Bănică;

Alegeri (decan)

Decan: prof. dr. ing. Radu Cotețiu;

Alegeri

Astazi la Facultatea de Inginerie a Universității de Nord din Baia Mare s-au "petrecut" alegerile la nivel de faculate.
Decan: prof. dr. ing. Radu Cotețiu;
Prodecan: conf. dr. ing. Mihai Bănică;
Secretar științific: prof. dr. ing. Constantin Oprea.

Succes în activitate!

Recensamantul blogurilor

Cred ca e bine sa stim câți suntem! ...deoarece suntem tare mulți..., poate trebuie să fim așezați și în ceva "cataloage", cu ajutorul cărora ne putem găsi mai ușor, după preferințe! Roblogs.info este locul unde putem intra in recensamânt! Vă îndemn pe toţi!

duminică, februarie 24, 2008

Blogosfera romaneasca

Am încercat să schimb puțin fața blogului meu! Colac peste pupăză, am pierdut legătura cu contorul de la Sitemeter si legătura cu Tehnorati. Cea cu Tehnorati am restabilit-o. Rămâne să rezolv problema cu Sitemeter, unde eram cu contorizarea pe 18.000 și tare ma mulțumea chestia asta!
Săpând ...pe ici și pe colo...am dat de Roblogfest și Blogbrowsing şi chiar pe Twitter. Lucruri bune şi faine! Și...m-am și băgat și eu..., poate ...ca să mă bag în seamă, să fiu si eu membru, să mai sap și să hălăduiesc prin alte bloguri.
Imi amintesc că prin 2005, eram puţini! Gabrielia făcea lecţii on-line de blogging cu noi. Am păstrat încă urmele pe Zbor, blogul meu de debut.
Presa era împotriva blogurilor! ...politicienii făceau doar politichie (sau așa credeam noi - ca norocul ca sunt bloggerii pe faza), ziariștii scriau ziare ...,de Gugăl și de căutări pe el știau puțini...Mulți nu știau de "dotcom-uri" şi cum se facea reclamă pe ele....Acum fiece om de presă işi susţine brandul cu un blog! Posturile radio şi TV ...la fel! Politicienii nu ar fi trendy fără un blog...
Aşa că lumea a evoluat și a evoluat și în "blogosferă"! Unii ...cei de litere...se cutremură la scrierea unor asemenea cuvinte pe care le consideră lipsite de armonie lingvistică!
Ei! Ce mai! Am dat şi eu iama prin câteva adrese şi m-am pus pe citit!
Finalul:
1. Cred că în Bucureşti se scrie pe blog altfel decât în restul ţării.
2. În Bucureşti este o luptă pentru a-ţi crea o imagine, un brand personal și totodată de susținere a locului de muncă (ziar, post TV)..., unii fac pe durii, pe genialii, superdestepti ...Există o mulţime de metode de a fi in centrul atenţiei şi de a fi considerat "cool" şi "tare" în blogosferă.
3. Sunt şi bloguri ...domoale, liniştite, care îţi umple sufletul!
Poate fi o idee pentru un studiu privind trăsăturile caracteristice blogurilor...., poate că trebuie să se nască altceva, deoarece se întâmplă ceva la fel ca şi în media: importanţa scandalurilor, împortanţa politicii, a micilor şi marilor josnicii, importanţa criticilor...Şi nu cred că acestea trebuie să fie modelele!
Cineva îmi spunea aseară că cei care se pun pe criticat intr-un domeniu, sunt refulaţii care nu au făcut nimic în acel domeniu...
Este super să fii citit de cât mai mulți. Există scheme pentru a-i atrage...scheme, soluţii de promovare! Da! Dacă ulterior introduci reclame care aduc și bani! Nu pot decât să îi felicit pe cei care fac bani prin reclama pusă pe blogurile lor pentru motivul că sunt foarte vizitați! Hehehehe!
Mă gândeam la "fetele" de pe şoseaua de Satu Mare, care te privesc cu insistenţă când treci pe lângă ele. Şi ele sunt văzute de foarte mulţi automobilişti! Unii se opresc! La fel şi cu blogurile cu reclame! Unii intră pe blogul tău cu mare obrăznicie, nici nu poţi să fii bucuros că ai primit o vizită. Deci ...suntem în blogosferă bloggeri de toate felurile!
Poate greşesc! Acuma înţeleg de ce "Lectorul" nu îți mai dă voie să intri aiurea pe blogul lui. Poate că aşa apar blogurile de circuit închis! Trebuie să reflectez asupra problemei.
Şi ce minunate sunt blogurile care adună lumea, care informează, care te liniştesc, care iţi încântă ochii, care fabrică stări de spirit, armonie stare de bucurie sau îţi oferă chiar soluţii!
Pentru mine ...orientarea scientizată a blogosferei românești porneşte de la Doamna Carmen şi de la Manafu!
Îmi rămâne întrebarea: "Oare eu ....pe unde sunt?"