luni, iulie 07, 2008

Admitere la Inginerie

Absolvenţilor de liceu, cu bacalaureat ...., din Baia Mare, din Maramureş şi din judeţele vecine (Sălaj, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud) aş dori să le ofer definiţia profesiunii de inginer.....

INGINÉR, -Ă, ingineri, -e, s.m. şi f. Specialist cu o pregătire tehnică şi teoretică obţinută într-un institut de învăţământ superior, care prestează o activitate tehnică de proiectare, de cercetare, de organizare şi de conducere a proceselor tehnologice dintr-o întreprindere.

Nu este altceva decât definiţia DEX-ului!
Iar dacă credeţi că această profesiune prezintă interes pentru voi..., daţi un clic aici..., unde noi, cei de la Universitatea de Nord din Baia Mare, vă aşteptăm pentru a vă pregăti pentru industria pieţei regionale!
Nevoia de ingineri e mare!
Doriţi exemple? Suntem aici!

duminică, iulie 06, 2008

Simbol gasit la Zvolen

Vom recunoaşte cândva, ...noi românii, imensa forţă a acestui simbol?

Zvolen III





Cimitirul Central Militar al Armatei Române din Zvolen, cred că este cel mai impunător şi respectabil cimitir al soldaţilor români de pretutindeni!
Respect, decenţă, onoare şi recunoaştere istorică! Acesta a fost simţământul oferit de membrii comunităţii din Zvolen, atunci când am vizitat cimitirul! În nici o altă ţară în care am fost, nu am simţit această stare de respect şi recunoştinţă!
Mi-am amintit de poveştile lui Aurel Mihale....

Zvolen II





La Zvolen, ...studenţii lasă urme pe trotuar atunci când devin ingineri! Adevărul este că au o uliţă, numită Studenska Ulica ( Uliţa Sudenţilor)...care este a lor!!! Oare când ai mei studenţi vor avea un loc unde să lase urme că există?

La Zvolen I



Alergat de timp, am dat o fugă "rapidă" la Universitatea Tehnică din Zvolen..., la Facultatea de Mediu şi Tehnologii de Fabricaţie la Departamentul de Materiale şi Tehnologii de Fabricaţie unde m-am întâlnit cu domnul conf. dr. ing. Peter ŠUGÁR, şeful departamentului!
Am pus la cale câteva idei de colaborare!
Să fie într-un ceas bun!
Drumurile în Slovacia sunt minunate!

IEDM licenta




Săptămâna trecută s-a petrecut examenul de licenţă pentru cea de-a doua promoţie de la specializarea Inginerie Economică în Domeniul Mecanic. Bianca Bonţiu (cea care nu merită statutul de "blondă"....pe bune!!!) şi Loredana Cirţ, pe care le-am coordonat pentru licenţă mi-au făcut o zi plină de bucurii!
Toţi cei "învoiţi" a se prezenta la licenţă, au făcut faţă exigenţelor comisiei de examinare de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca constituită din: prof. dr. ing. , ec. Ioan Abrudan, prof. dr. ing. Petre Berce, prof. dr. ing., ec. Ioan Bozan şi prof. dr. ing., ec., Laura Bacali!
Dragi absolvenţi de IEDM: DRUM BUN!

PROCRASTINATION

În urmă cu câteva zile am fost întrebat de ce nu mai scriu pe blog! Răspunsul e unul singur, dar nu am termen specific decât în limba engleză: PROCRASTINATION .
Francezii, de origine latină fiind, au termenul "procrastination"! Noi, în limba română, nu avem nimic ...., nici in wikipedia, nici în www.dexonline.ro! Oare de ce? Ced că "noi" (adică domniile lor!!!!????) mai studiem încă limba arhaică..., cel mult ....cea din perioada interbelică! De ce să studim ceea ce se petrece astăzi?