miercuri, ianuarie 13, 2010

Te vaccinezi impotriva gripei noi?

Ce o mai fi şi cu pandemia asta şi cu problema vaccinurilor? Oare ce să mai cred?
Te vaccinezi impotriva gripei noi?
Eu nu mai ştiu ce să cred? Suntem manipulaţi de sistemele de marketing?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Eu vă mărturisesc sincer că n-am de gând să mă vaccinez, şi chiar nu pot să înţeleg de ce s-a creat atâta isterie cu acest virus...Întradevăr au mai murit nişte oameni (majoritatea suferind şi de alte afecţiuni), dar câţi nu mor în accidente rutiere, cutremure sau atacuri armate ?! Consider că se exagerează, oameni au murit şi desigur vor mai muri, dar asta ar trebui să ne determine să ne închidem în casă ?!

Anonim spunea...

Cel mai bine ar fi sa cititi ce contine acest vaccin,eu m-am speriat de la inceput,oricum nu ma vaccinez niciodata...cititi si acest articol,care cred ca este cel mai elocvent:
http://carareauniversului.blogspot.com/2010/01/nu-va-vaccinati.html

Ruxandra Adina Gurgu spunea...

Eu cu gripa nu sunt prietena. Nu am avut niciodata si am imunitatea buna, fiind consumatoare de ceaiuri antioxidante. Hi Hi Hi
Nu fac vaccinul pentru ca gripa asta a fost mediatizata incoerent. La inceput a fost "gripa noua" deosebit de periculoasa datorita mutatiilor genetice...mai tarziu cand s-au facut insinuari cum ca ar fi fost creat in laborator undeva prin SUA, au schimbat-o. Nu mai e noua, e de aproape 200 de ani.
Cat despre continutul vaccinului, nu sunt chimist, insa cand cineva imi spune ca e total inofensiv, ca nu duce la reactii adverse, dar...sunt necesare niste investigatii pentru a stabili daca suntem compatibili, ma gandesc ca nu e tocmai ceaiul meu de menta.

Mircea Lobonțiu spunea...

Aspectul important pentru mine este ca vaccinul nostru romanesc, produs de Institutul Cantacuzino, este produs la fel ca si celelalte vaccinuri care se produceau anual pentru alte tulpini. Nu am aflat situatii in care sa fi murit cineva din cauza vaccinarilor. Chiar daca vaccinul a fost produs mai tarziu decit al americanilor, este produs intr-un mod clasic, nu in reactoare biologice, unde fenomenul statistic actioneaza! Anii trecuti se vaccinau multi dintre cei din jurul meu. Eu inca nu m-am decis! Dar daca voi face vaccinul, o sa il fac pe cel romanesc.