miercuri, iunie 08, 2005

Eveniment Academic

Vineri, 3 iunie 2005, Senatul Universităţii de Nord din Baia Mare a conferit titlul de Doctor Honoris Causa, unor profesori universitari cu care am colaborat şi care au contribuit de-a lungul anilor la dezvoltarea echipelor de cadre didactice universitare de la Universitatea de Nord din Baia Mare. Rectorul Universităţii de Nord din Baia Mare, profesor dr. ing. Dan Călin Peter a deschis festivitatea şi a prezentat Hotărârea Senatului Universităţii de Nord prin care se conferă titlul de Doctor Honoris Causa:
Domnului profesor doctor Dimitrie Timotei Stancu de la Universitatea Babes-Bolyai Cluj Napoca;
Domnului profesor doctor inginer Mircea D. Pascovici de la Unversitatea Politehnica Bucureşti;
Domnului profesor doctor inginer matematician Nicolae Ursu-Fischer de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca;
Domnului profesor doctor inginer Emil Simion de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca;
După Laudatio, pentru fiecare candidat, s-a conferit individual titlul fiecărui candidat (în limba română şi limba latină). A urmat discursul fiecărui candidat. Cât de multe pot realiza oamenii într-o viaţă!
M-am bucurat deosebit de întâlnirea cu domnul profesor Mircea Pascovici, un om tare drag mie!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Avem deosebita placere de va invita la cea de-a doua editie a conferintei "University of Bucharest Model United Nations 2008" (UBMUN 2008), care va avea loc in perioada 18-20 aprilie la Facultatea de Drept si de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti. Sunt invitati sa participe toti studentii, masteranzii sau proaspat absolventii interesati de o experienta de negociere, dezbatere si cunoastere mai aprofundata a mecanismelor ONU.
Noutatea de anul acesta o constituie posibilitatea ca o parte din staff-ul conferintei sa fie selectat printr-un process de aplicatie. Daca esti interesat sa deviii moderator al unei discutii dupa regulile ONU aplica pana la 24 februarie 2008 si vei avea sansa unica de a conduce un comitet de pana la 100 de oameni. Deasemenea, poti aplica ca delegat pana la 15 aprilie 2008
Deasemenea, poti aplica pentru pozitia de delegat (reprezentant al unui stat membru ONU), pana la 15 aprilie 2008.
Limba oficiala va fi engleza. Tinuta va si una formala-casual. Toti participantii vor primi un atestat de participare, pe langa care pot castiga si diploma pentru cea mai buna delegatie. Nu exista taxa de participare.

Pentru mai multe informatii vizitati siteul nostu www.ubmun.fspub.ro sau scrieti la ubmun@fspub.ro.

Valentin Stoian